В Одеській обласній організації Профспілки стартувала звітно-виборча кампанія

 29.04.24


На розгляд чергового ІХ пленуму комітету Одеської ОО ППОНУ, який відбувся 25 квітня 2024 року, були винесені питання про організацію звітно-виборчої кампанії в Одеській обласній організації Профспілки та підготовку до ХХІ звітно-виборної конференції обласної організації.

Голова обласної організації Любов Корнійчук у своїй інформації наголосила, що в умовах оголошеного Указом Президента України воєнного стану, який триває вже понад два роки, представництво та захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки здійснюється у важких умовах. Члени Профспілки, як і всі освітяни та громадяни України, потребують особливої уваги та підтримки, тому дії профспілкових організацій спрямовані насамперед на забезпечення соціального захисту спілчан в умовах воєнного стану, безпечну працю в умовах війни, збереження їхнього життя і здоров’я та надання всебічної підтримки.

Майже щодня перед нами постають нові виклики: це пошкоджені заклади освіти, в тому числі приміщення профкомів, не оминула біда і профспілкову власність  — було пошкоджено Будинок вчених. Попри всі негаразди, обласна організація спроможна здійснювати свою статутну діяльність, долаючи всі можливі виклики. Станом на початок року Одеська обласна організація  Профспілки залишається найчисельнішою організацією в складі Федерації профспілок Одеської області і четвертою за чисельністю в Україні.

На превеликий жаль, про відбудову наразі, тільки мріємо, але життя спонукає і в цих надскладних умовах щодня вирішувати як життєво важливі питання наших спілчан, так і питання статутної діяльності Профспілки загалом.

Наразі на У пленумі ЦК, який відбувся 18 квітня 2024 року, прийняте рішення про проведення звітів і виборів в усіх організаційних ланках галузевої Профспілки в межах 2024 — 2025 років з урахуванням безпекових умов під час воєнного стану. До уваги взято відповідь Міністерства юстиції України щодо щодо не обмеження в умовах воєнного стану відповідно до положень Закону України «Про правовий режим воєнного стану» прав і свобод, передбачених статтею 36 Конституції України, а саме: права громадян на участь у професійних спілках і здійснення їхньої статутної діяльності.

       Постановами пленуму встановлено терміни проведення звітно-виборних зборів та конференцій в організаційних ланках Одеської ОО ППОНУ:

-  у профспілкових групах, профспілкових організаціях факультетів (інститутів) закладів вищої освіти, філій закладів загальної середньої освіти; первинних профспілкових організаціях, які діють у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, інших установах освіти, до 31.12.2024 року.

-    в об’єднаних, районних у містах, міських, селищних, сільських організаціях Профспілки, первинних профспілкових організаціях закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної (професійної) освіти до 30.04.2025 року.

          ХХІ звітно-виборну конференцію Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України вирішено провести у вересні 2025 року.

        Після закінчення пленуму, в рамках тижня охорони праці, відбувся семінар, присвячений нагальним питанням охорони праці  та питанням забезпечення  безпечної та здорової праці  в умовах зміни клімату, спікером якого виступила Євгенія Басиль, завідувач відділу охорони праці НУ «Одеська політехніка». 

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеської ОО ППОНУ



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки