Зустріч з керівництвом обласної організації галузевої Профспілки

 31.05.23


       29 травня 2023 року за ініціативою комітету Приморської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України та  профкому Одеського ліцею №2 Одеської міської ради  відбулася зустріч трудового колективу закладу освіти з керівництвом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

        Голова Одеської ОО ППОНУ Любов Корнійчук поінформувала присутніх про основні завдання галузевої Профспілки та результати її діяльності щодо захисту трудових, соціально-економічних прав працівників за останні мирні роки та в період воєнного стану, зокрема: надання відпусток педагогічним працівникам повної тривалості, скасування норми про переведення учителів-пенсіонерів на строкові трудові договори тощо. У своєму виступі Любов Терентіївна звернула увагу спілчан на розподіл та використання профспілкових коштів організаційними ланками різних рівнів, закликала користуватися інформаційними ресурсами Профспілки та обласної організації: це сайти, сторінки у фейсбуці та телеграмі, газета «Освітянський профспілковий вісник».

       Заступник голови Одеської ОО ППОНУ Оксана Пушнова окреслила основні зміни та нововведення Положення про атестацію педагогічних працівників, яке затверджене наказом МОНУ від 09.09.2022 року за № 805, та набере чинності з 1 вересня 2023 року; поінформувала учасників зустрічі про те, що в квітні 2023 року підписано новий Закон України від 23.02.2023 № 2937-ІХ «Про колективні угоди та договори», який запроваджує правове регулювання низки питань, щодо яких існували законодавчі прогалини, і почне діяти через 6 місяців після припинення війни.

         Голова Приморської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Марія Демчук надала короткий звіт щодо спільної роботи з профспілковим комітетом Одеського ліцею №2 та його головою Лідією Стратан. Порушила питання оздоровлення членів Профспілки в санаторіях України та можливого відпочинку дітей в Дитячому закладі оздоровлення і відпочинку «Знамя».

 

     Також під час зустрічі обговорили питання заробітної плати, створення належних умов праці та надали відповіді на запитання спілчан.

       

Служба зв'язків з громадськістю та ЗМІ

Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки