Зустріч друзів

 29.09.17


Давні зв’язки існують між профспілковими організаціями освітян Кілійського району Одеської області й Коломийського району Івано-Франківської області.

       Нещодавно з метою обміну досвідом роботи в нашому краї побувала делегація з Коломийщини, яку очолила Олена Василівна Бакай, голова Коломийської районної організації Профспілки.

        Програма триденного перебування делегації Коломийського району включала різнопланові заходи. У Кілійській РДА була проведена офіційна зустріч делегації з керівництвом району, освітянами.

        За активної участі спілчан двох районів було проведено засідання круглого столу на тему «Організація освітнього процесу в ОТГ. Практика, виклики, перспективи». Освітянський загал м. Вилкове, в якому наразі розпочато процес створення ОТГ, мав можливість поспілкуватись з керівниками відділів освіти Печеніжинської ОТГ (першої в Україні) та Пядицької ОТГ Івано-Франківщини. 

       У щирій, доброзичливій атмосфері проходили зустрічі наших друзів коломийчан з освітянами ДНЗ «Колосок» с.Приморське,  Приморської ЗОШ, Вилківської ЗОШ №1, Вилківського НВК, Кілійського НВК «ЗОШ№3-ліцей», Шевченківської ЗОШ №2 та Дмитрівської ЗОШ. Товариське спілкування показало, що в роботі є не лише багато спільного, а й особливого, характерного для конкретного району, тому є чому повчитися один в одного.

       Перебуваючи на Кілійщині освітяни Прикарпаття ознайомились з роботою Кілійського дивізіону кораблів і катерів морської охорони та зворушливо і патріотично побажали захисникам Державного кордону «многая літа». Наші друзі відвідали церкву Святого Миколая – пам’ятник архітектури ХУІІ-ХІХ віків в Кілії, краєзнавчий музей у Вилковому, а ще – здійснили захоплюючу водну екскурсію, символічно поєднавши найвищу географічну точку України — Говерлу з найнижчою — «0» км, яка розташована в пониззі Дунаю. 

        Дружня зустріч спілчан двох районів вкотре підтвердила, що ми, освітяни, схожі: красиві, сильні, мудрі, гожі. Наші дружні зв’язки та досвід співпраці дозволяє не тільки обмінятися кращими традиціями регіонів, але й не словом, а ділом продемонструвати,  що ми – єдині, що Україна – одна і що ми живемо разом!

Тетяна Бойченко, голова Кілійської

районної організації Профспілки

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки