Затверджено форму витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності

 01.06.22


31 травня набула чинності постанова Пенсійного фонду України №4-1 від 02.05.2022 р. «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності». Вона затверджує форму документа, який також може стати підставою для виплати допомоги з тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах.

Витяг з Реєстру надається у паперовій формі застрахованій фізичній особі або її представнику – батькам, опікуну або іншому законному представнику (у випадку, якщо застрахована особа є неповнолітньою або недієздатною).

Для отримання витягу представник застрахованої особи має надати наступні документи:

  • документ, що посвідчує особу;
  • документи, що посвідчують родинні зв’язки з адресатом (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо);
  • рішення органу опіки і піклування про призначення їх опікунами чи піклувальниками;
  • повноваження представника діяти від імені особи, яку він представляє.

Для отримання витягу з Реєстру застрахована особа надає документ, що посвідчує особу та підтверджує українське громадянство, а також документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (інший варіант – свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування або пенсійне свідоцтво).

В яких випадках знадобиться витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності?

Один з прикладів застосування цієї форми документу – якщо роботодавець не може подати заяву-розрахунок до Фонду соцстраху через бойові дії. Тоді працівник може звернутися до будь-якого відділення ФССУ для отримання виплати напряму.

Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності є підставою для виплати допомоги з тимчасової непрацездатності, по вагітності та пологах.

Витяг може надаватися й в електронній формі.

Як отримати витяг з е-лікарняного, демонструє інфографіка від Фонду соціального страхування України.

 

 

Постанову Пенсійного фонду України №4-1 із затвердженою формою витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності можна завантажити тут.

Джерела: Юрліга, Дебет-Кредит



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки