Засідання секції вищої школи Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України

 04.05.17


 

       

26 квітня 2017 року в Міжнародному гуманітарному університеті відбулося засідання секції вищої школи Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України. В роботі секції взяли участь голови профспілкових організацій усіх вищих навчальних закладів області, працівники виконавчого апарату обкому.

       Відкрила засідання голова Одеської обласної організації Профспілки Дубовик Н.О., яка чітко окреслила основні напрямки роботи та завдання виборних профспілкових органів у вищих навчальних закладах, спрямованих на захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів учасників навчально-освітнього процесу, поінформувала про звернення обкому Профспілки до Верховної Ради України щодо недопущення передачі видатків на оплату послуг з підготовки фахівців у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації державної форми власності на місцевий бюджет з 1 січня 2018 року.

      ​ З інформацією про роботу профспілкових комітетів вищих навчальних закладів щодо соціально-економічного захисту прав та інтересів працівників виступила голова секції вищої школи Одеського обкому, голова профкому працівників Одеської національної академії харчових технологій Страхова Т.В.

   

За її словами зменшення або скасування різних видів доплат і стимулюючих набавок, скорочення науково-педагогічних кадрів, недостатність коштів на оплату праці обслуговуючого персоналу та науково-педагогічних працівників, які утримуються за рахунок коштів спеціального фонду, підвищення тарифів на комунальні послуги та недофінансування з боку Міністерства освіти видатків на комунальні платежі навчальним закладам  суттєво поглибили фінансову кризу в вишах.

    

Як відзначила голова профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету Корольова Т.С., в умовах жорсткої економії коштів, єдиним шляхом у вирішенні проблем працівників вищої школи залишається колективно-договірне регулювання. Разом з цим скласти колективний договір і ефективно його  виконувати в таких умовах дуже складно.       

       У ході обговорення та двохгодинної дискусії кожен учасник зібрання мав змогу висловити свої думки, поділитись досвідом вирішення проблем спілчан, надати пропозиції щодо покращення роботи з відповідних напрямків роботи. Впевнені, що засідання секції стане новим поштовхом для профспілкових комітетів вищих навчальних закладів у пошуках дієвих форм роботи, потужного використання колективно-договірного регулювання на забезпечення соціально-економічного захисту прав та інтересів працівників вищої школи та осіб, які навчаються.

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки