Засідання секції вищої школи

 24.10.18


22 жовтня 2018 року на черговому засіданні секції вищої школи Одеського обласного комітету Профспілки голови первинних профспілкових організацій працівників та об’єднаних закладів вищої освіти обговорювали питання фінансового забезпечення закладів вищої освіти, підвищення рівня оплати праці наукових, науково-педагогічних працівників. Засідання секції відкрила її голова Тетяна Страхова, яка навела хронологію проведення дій Профспілки з травня 2007 року, мета яких – привернути увагу органів влади до проблем закладів вищої освіти.

           Заступник голови обкому Профспілки Ігор Щедров поінформував присутніх про лист-відповідь, який обком Профспілки отримав від МОНУ на своє звернення щодо підвищення оплати праці наукових, науково-педагогічних працівників, а також доповів про участь профспілкових організацій в акції протесту 17.10.2018 року в Києві.

Від імені трудових колективів   висловили занепокоєність подальшим зубожінням науково-педагогічних, наукових та інших працівників голови профспілкових комітетів ОНЕУ Тетяна Корольова та  ОНУ Вадим Пєнов, яких підтримали всі члени секції.

           Було прийняте рішення направити від імені колективів закладів вищої освіти за підписами голів профорганізацій звернення до Міністерства освіти і науки України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради, депутатів Верховної Ради України, голови Одеської обласної ради з вимогами:

1. Підвищити заробітну плату для науково-педагогічних та наукових працівників закладів вищої освіти ІІІ-ІV р.а. згідно зі ст.61 ЗУ «Про освіту».

2. Підвищити з 01 січня 2019 року на два тарифних розряди посадові оклади Єдиної тарифної сітки для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти ІІІ-ІV р.а.

3. Відновити диференціацію заробітної плати залежно від кваліфікаційної категорії працівників, типу навчального закладу з 1-го по 11-й тарифний розряд Єдиної тарифної сітки.

4. Створити сприятливі умови, які є в Європейських країнах, для здобувачів наукових звань, а саме: для присвоєння вчених звань враховувати публікації у виданнях, включених до бази Index Copernicus та до загальнонаціональних баз, наприклад, «Наукова періодика України».

5. Забезпечити в Державному бюджеті на 2019 рік фінансування коледжів у складі закладів вищої освіти ІІІ-ІV р.а.

                  Служба зв’язків з громадськістю та 

                                                                                                     ЗМІ обкому Профспілки

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки