Засідання президії комітету Одеської обласної організації Профспілки

 14.06.23


13 червня 2023 року в режимі онлайн відбулося чергове засідання президії комітету Одеської обласної організації Профспілки.

Засідання почалося з вирішення організаційних питань, що стосуються внесення змін до плану роботи та змін у складі президії комітету Одеської ОО ППОНУ.

        З питання роботи ДЗОВ «Знамя» у літній сезон 2023 року доповідала голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук. Не зважаючи на те, що комітет Одеської ОО ППОНУ до останнього вів підготовку табору до відкриття та створив всі належні умови для відпочинку дітей, у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації, викликаним майже щоденними ракетними обстрілами м. Одеси та екологічною катастрофою, яка досягла морського узбережжя, оздоровчий сезон-2023 опинився під загрозою. У зв’язку з цим, на жаль, у цьому році оздоровлення дітей у ДЗОВ «Знамя» скасовується. Комітетам територіальних, первинних профспілкових організацій, беручи до уваги рекомендації Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА, рекомендовано сприяти організаційно та фінансово можливому оздоровленню дітей освітян у більш безпечних західних регіонах України та за кордоном.

        Про проведення конкурсу авторської поезії «Україна незламна» серед членів Профспілки – працівників та здобувачів освіти закладів та установ освіти Одеської області поінформувала заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова. Конкурс проходитиме в період з серпня по жовтень 2023 року. За його підсумками буде видрукувано збірку з поетичними творами учасників, а кращі з них будуть опубліковані також у газеті «Освітянський профспілковий вісник». Оксана Григорівна підкреслила, що конкурс є відкритим для всіх категорій членів Профспілки – від студентів до непрацюючих пенсіонерів.

 Також члени президії обговорили та прийняли відповідні рішення про навчання та нагородження профспілкового активу, надання матеріальної допомоги спілчанам, розподіл путівок у санаторно-курортні заклади.

   Засідання президії завершилося обговоренням поточних питань та пропозицій. З ініціативи голови Саф’янівської сільської організації Профспілки Ольги Копил обговорювали зокрема благодійну допомогу постраждалим спілчанам з Херсонської області. А голова Первинної профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету Тетяна Корольова поділилася досвідом благодійної діяльності свого закладу: в ОНЕУ евакуйованим мешканцям Херсонської області виділили гуртожиток, регулярно збирають одяг, продукти тривалого зберігання, засоби особистої гігієни. Активно долучається до волонтерської роботи й профспілковий актив, зокрема студенти.

Служба зв’язків з громадськістю і ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки