З підсумками звітного періоду та планами на майбутнє

 20.11.15


17 листопада цього року в Києві відбувся VIII з'їзд Профспілки працівників освіти і науки України, на якому було підбито підсумки роботи за 5-річний період. У роботі з’їзду взяли участь голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, народний депутат України Тарас Кремінь, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, Національний координатор Міжнародного бюро праці в Україні Сергій Савчук, представники іноземних профспілок, ЗМІ. 

Одеську обласну організацію Профспілки представляли 8 делегатів від активу територіальних організацій Профспілки, профспілкових організацій працівників та студентів вищих навчальних закладів та 2 запрошених.

 

Голова галузевої Профспілки Георгій Труханов прозвітував про досягнення Центрального комітету за період 2010-2015 років. У своїй доповіді він зауважив, що завдяки активній співпраці Профспілки з Міністерством освіти і науки України, Комітетом Верховної Ради з питань науки і освіти, органами державної влади не допущено скорочення понад 100 тисяч освітян та закриття понад 2,5 тисячі шкіл, заблоковано наміри влади збільшити показник кількості студентів на 1 викладача до 18 осіб. Крім того, вдалося виправити ситуацію із затримкою виплати зарплати працівникам у 2012-2014 роках.

Спільними діями в новому Законі України «Про вищу освіту» зменшено обсяг навчальної роботи для науково- педагогічних працівників до 600 годин на ставку, розширено академічну та фінансову автономію ВНЗ, обмежено вартість виготовлення документів про вищу освіту, виписано повноваження студентських профкомів.

 

Серед досягнень, зроблених для вищої школи в цьому році, були згадані відновлення часткового фінансування за рахунок коштів Фонду соціального страхування санаторіїв- профілакторіїв ВНЗ та підвищення розміру студентських стипендій.

Від Одеської обласної організації Профспілки виступив голова профкому студентів Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, член президії обкому Профспілки Вадим Пєнов. 

Після обговорення доповідей пройшли вибори голови Профспілки та його заступників. Головою Профспілки працівників освіти і науки України обрано Георгія Труханова, заступниками голови – Любов Гарбаренко та Сергія Романюка. Також були визначені основні напрями діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на наступні 2016-2020 роки.



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки