Як розвиватиметься дистанційна освіта та диджиталізація галузі в 2021 році

 12.02.21


На цьому тижні Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет виступив на Партнерському форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями», де проінформував про плани Міністерства щодо розвитку дистанційної освіти в країні.

Наразі розроблено Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, презентовано національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн» для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів. Крім того, розпочався процес автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів, приєднання шкіл до системи АІКОМ (електронні щоденники та журнали).

Питання дистанційної освіти залишатиметься актуальним: в інтерв’ю 24 телеканалу Міністр повідомив, що умови адаптивного карантину діятимуть для шкіл до кінця лютого, та учні навчатимуться у змішаній формі навчання. За попередніми даними адаптивний карантин продовжать до 30 квітня цього року.

Що Міністерство освіти планує запровадити в 2021 році?

  • На платформі «Всеукраїнська школа онлайн» запустити функціонал «кабінету вчителя»;
  • розробити мобільні застосунки «Всеукраїнська школа онлайн» для платформ Android та iOs;
  • реалізувати вступ до закладів вищої освіти на порталі «Дія» та онлайн механізм відстеження та моніторингу працевлаштування випускників ЗВО.

Також в 2021 році Міністерство планує затвердити Концепцію цифрової трансформації освіти і науки України. Продовжиться й робота з підключення шкіл до мережі Інтернет.

Джерело: Міністерство освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки