Випускники з тимчасово окупованих територій зможуть навчатися у вишах безкоштовно

 12.04.23


У Міністерстві реінтеграції проінформували, що випускники з тимчасово окупованих територій та ті, хто покинув такі території з 1 січня 2023 року, зможуть навчатися у закладах вищої освіти за держзамовленням.

Заява на вступ подається онлайн через електронний кабінет вступника. Реєстрація таких електронних кабінетів відкривається з 1 липня 2023 року за посиланням. При цьому ті вступники, які зареєстровані та продовжують перебувати на тимчасово окупованих територіях, зможуть пройти всі процедури вступної кампанії дистанційно.

Зарахування до закладів освіти для вступників з ТОТ відбувається за Квотою-2. Це визначена частина максимального обсягу бюджетних місць (для відкритих конкурсних пропозицій) або загального обсягу бюджетних місць (для фіксованих конкурсних пропозицій), яка може бути використана для прийому вступників на основі повної загальної середньої освіти та національної рамки кваліфікацій – 5, місце проживання яких станом на 24 лютого 2022 року задекларовано (зареєстровано) на тимчасово окупованій території, території населених пунктів на лінії зіткнення та адміністративній межі або які переселилися з неї після 01 січня 2023 року.

Після зарахування вступники зможуть протягом наступних трьох місяців укласти договір з навчальним закладом.

Джерела: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Osvita.ua



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки