Відбулося підсумкове засідання президії обкому Профспілки

 27.12.13


З першого питання порядку денного про роботу профкому працівників Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова щодо забезпечення виконання положень Галузевої угоди в частині нормування, оплати праці працівників університету доповідала голова профкому закладу, член президії обкому Профспілки Ольга Вавілова. Вона проінформувала про те, як завдяки співпраці з адміністрацією закладу здійснюється захист трудових, соціально-економічних прав працівників, контроль за виконанням положень колективного договору, а також окреслила проблемні питання, як потребують вирішення. Заслухавши доповідь профспілкового керівника, члени президії дали позитивну оцінку роботі профкому працівників ОНУ ім. І.І. Мечникова, як однієї з найдієвіших організаційних ланок обласної організації Профспілки.

Наступним обговорювалося питання, яке сьогодні особливо турбує профспілковий актив – це ситуація з оплатою праці працівників освіти за Єдиною тарифною сіткою. Заступник голови обкому Профспілки Любов Корнійчук проінформувала про те, що підвищення базового посадового окладу ЄТС планується лише з 1 липня та з 1жовтня наступного року, що призведе до того, що кожен педагогічний працівник буде втрачати щомісячно до 1550 гривень, а науково-педагогічний працівник (доцент) – 1700-2100 гривень. У зв’язку з цим президія обкому Профспілки постановила звернутися до Президента України щодо передбачення в Державному бюджеті на 2014 рік підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного окладу Єдиної тарифної сітки та розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2014 року.

Також на засіданні президії розглядалися підведені підсумки роботи обкому Профспілки за 2013 рік, затверджено Перспективний план роботи обкому Профспілки на 2014 рік, прийнято рішення про проведення конкурсу на кращу профспілкову публікацію в 2014 році тощо.

Завершилося засідання президії на приємній ноті – нагородженням профспілкового активу Почесними грамотами та відзнаками ЦК Профспілки та Федерації профспілок України.

На засіданні президії були присутні представники відділення Національної служби посередництва і примирення в Одеській області — начальник відділення Олександр Шрамков та завідувач сектору правового забезпечення Василь Нікітенко, які вручили голові Татарбунарського райкому Профспілки свідоцтво Татарбунарської районної організації Профспілки про відповідність критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки