Уряд обіцяє не допустити скорочення зарплат та відправлення працівників у неоплачувані відпустки

 29.07.14


Щодо рішень стосовно збалансування бюджету та зменшення витрат, Арсеній Яценюк заявив: «Народні депутати України і члени Кабінету Міністрів – всі будуть сидіти на голому окладі. Це мінус 400 мільйонів гривень по центральних органах виконавчої влади».

Уряд України також пропонує скоротити витрати на утримання всіх контролюючих органів і інспекцій на 70%. Глава уряду зазначив, що зараз в Україні «близько восьми десятків різного роду інспекцій, контролюючих інстанцій, установ, які в основі своїй гроші збирають тільки собі в кишеню, а не для Державного бюджету, і точно ніяким позитивним чином не впливають на розвиток української економіки».
 

Поінформував А.Яценюк і про те, що проект змін до Держбюджету передбачає введення тимчасового податку — військового збору в розмірі 1,5% додатково до податку на доходи фізичних осіб. Цей тимчасовий податок вводиться лише до кінця поточного року і призначатиметься на фінансування Збройних Сил України.

Звертаємо вашу увагу на те, що минулого тижня ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Голови Верховної Ради України О.В. Турчинова, Прем’єр-міністра України А.П.Яценюка, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти України з приводу розробленого Кабінетом Міністрів України та поданого на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», прикінцевими положеннями якого значно звужуються трудові права педагогічних, науково-педагогічних, інших працівників навчальних закладів та установ освіти, а також працівників галузі охорони здоров’я, культури, соціальної сфери.

Профспілкою наголошувалося, що зазначений законопроект в частині обмеження прав і гарантій працівників бюджетної сфери, в тому числі освітян, є антисоціальним, зорієнтованим на суттєве зниження життєвого рівня всіх працівників бюджетної сфери.


                                                                                                                                                               За даними сайту Osvita.ua



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки