Українська команда освітян – бронзовий призер міжнародних змагань у Болгарії

 02.08.19


2-7 липня 2019 року в Республіці Болгарія відбулася XV Міжнародна спартакіада вчителів. Понад 500 учасників із 21 муніципалітету Болгарії, а також освітян із Єгипту, Румунії, України та Таджикистану взяли участь у змаганнях, які проходили у курорті Албені.

Організаторами заходу традиційно виступили Болгарська профспілка вчителів та Болгарська робітнича федерація «Спорт і здоров’я» за підтримки Міністерства молоді та спорту Республіки Болгарії.

Змагання проводилися з 10 видів спорту (плавання, шахи, настільний теніс, міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол, дартс, бридж, петанк, перетягування канату).

Делегація із України цьогоріч складалася із 36 осіб – 11 регіонів нашої країни. До складу якої увійшли два представника Одеської області: Олександр Буберенко, викладач опорного закладу «Шабський ЗЗСО І-ІІІ ст.» Білгород-Дністровського району та Смагіна Ганна, викладач опорного закладу «Іванівська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Б.Ф.Дерев’янка».

Делегацію від нашої країни очолила заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко.

Українці змагалися за першість у шести видах спорту і за результатами змагань привезли на Батьківщину почесне ІІІ місце. Україна вперше стала бронзовим призером у загальнокомандному заліку.

Втішили результати наших представників.

Міні-футбол (чоловіки) — ІІ місце

Пляжний волейбол 

чоловіки – ІІ місце
жінки – IVмісце (у складі команди Смагіна Ганна Одеська область);

Настільний теніс 

Командний залік:

чоловіки — І місце
жінки — І місце

Особистий залік (чоловіки):

ІІ місце – Олександр Буберенко (Одеська область);

Шахи 

чоловіки — ІІ місце
жінки — І місце

Плавання 

чоловіки — ІІ місце (чоловіки)
командна естафета — ІІІ місце

Перетягування канату – ІІІ місце

Пишаємося нашими переможцями і призерами! Вітаємо з перемогами і бажаємо здоров’я, високих спортивних досягнень, натхнення та успіхів у всіх справах!



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки