У фокусі – безпека та здоров’я на роботі

 30.04.21


З нагоди Дня охорони праці Одеська обласна організація Профспілки провела тематичний вебінар 29 квітня. Спікером виступила начальник відділу охорони праці Державного університету «Одеська політехніка» Євгенія Басиль.

 

До заходу, який проводився на платформі Zoom, підключилися голови територіальних організацій Профспілки, а також первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової освіти, спеціалісти з охорони праці закладів освіти області, профспілковий актив та роботодавці.

Відкрила захід голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук, яка розповіла про важливість відзначення Дня охорони праці, особливо в сьогоднішніх умовах пандемії коронавірусу. Вона поділилася з учасниками статистичними даними щодо захворюваності на коронавірус в закладах освіти та специфікою відзначення Дня охорони праці в цьому році.

Євгенія Басиль розповіла про новий «формат» Дня охорони праці – День безпеки та здоров’я на роботі (БЗР). На вебінарі учасники дізналися про важливі нюанси атестації робочих місць, тонкощі доплат за шкідливі умови праці.

Також Євгенія Євгенівна торкнулася актуальної сьогодні теми дистанційної роботи в розрізі змін у трудовому законодавстві та Законі «Про охорону праці». Учасники дізналися, що робити, якщо в умовах дистанційного режиму виникають технічні розлади або випадки травматизму.

В рамках вебінару спікер надала рекомендації щодо оформлення матеріалів для участі у Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці. Учасники отримали цінні поради, які знадобляться й для правильного оформлення документації, а також для експлуатації інвентарю в закладах освіти.

Завершальною частиною стала сесія відповідей на запитання учасників. Найбільш популярним була атестація робочих місць.

Учасники дали високу оцінку заходу. Вебінар завдав новий вектор роботи – підготувати та поширити серед профспілкового активу методичні посібники з атестації робочих місць та підготовки матеріалів для участі у Всеукраїнському громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці.

Після завершення вебінару голова обласної організації Профспілки нагородила Євгенію Басиль Почесною грамотою обласного комітету та премією за співпрацю з Одеською обласною організацією Профспілки з питань охорони праці.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеської обласної організації Профспілки

працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки