Спорт об’єднує освітян

 05.04.19


    Багато хто погодиться з тим, що спорт – кращий друг здоров’я людини, а ще це - одна з небагатьох справ, яка не лише сприяє здоровому способу життя, але й об’єднує людей, сприяючи встановленню і зміцненню між ними дружніх стосунків.

    З метою активізації спортивно-масової роботи серед працівників закладів освіти Кілійщини 27 березня з ініціативи Кілійського районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України та при підтримці керівників відділів освіти Кілійської РДА, Кілійської і Вилківських міських рад була проведена ІХ районна спартакіада серед працівників освіти – членів районної організації Профспілки.

    Традиційно освітянські спартакіади проходять один раз на 2 роки. Цьогорічні змагання проходили на базі Вилківського НВК. 

     4 збірні команди освітян – 2 від закладів, підпорядкованих Кілійській РДА, а також 2 команди об’єднаних територіальних Вилківської і Кілійської громад, об’єднавши спортсменів-аматорів: педагогів, представників технічного та обслуговуючого персоналу 16-ти закладів освіти, вкотре довели, що спорт єднає.

      Перед початком змагань слова привітання виголосили Тетяна Іванівна Маляренко, начальник відділу освіти Вилківської міської ради, побажавши всім учасникам спортивних перемог.

  Змагання проводились із шахів, настільного тенісу та волейболу. Переможці визначалися в командних заліках із кожного виду спорту і в загальнокомандному.

  У командному заліку з шахів І місце вибороли спортсмени-освітяни Кілійської ОТГ. ІІ і ІІІ місця – відповідно представники Вилківської ОТГ і Кілійської РДА (Дмитрівська ЗОШ).

 Кращий результат показали освітяни Кілійської ОТГ і в змаганнях з настільного тенісу. ІІ місце в цьому виді спорту вибороли тенісисти Вилківської ОТГ, а ІІІ місце — Кілійської РДА (Приозернянська ЗОШ).

 У командному заліку з волейболу перемогла команда Вилківської ОТГ. ІІ і ІІІ місця вибороли збірні команди Кілійської РДА – зокрема, освітяни Новоселівської та Дмитрівської шкіл відповідно.

    Всі команди — переможці в окремих видах змагань, були нагороджені грамотами та отримали грошову винагороду.

      Призові місця в загальному заліку посіли збірні команди Кілійської ОТГ —  І місце (капітан Нерушіян Я.Д.),  Вилківської ОТГ — ІІ місце (капітан  Нечитайло О.П.) і одна із збірних команд Кілійської РДА, у складі якої змагались представники закладів освіти сіл Новоселівка, Приозерне і Приморське — ІІІ місце (капітан Рущуклу М.А.). Всі команди були нагороджені спортивними кубками та Дипломами відповідних ступенів, а також отримали  грошову винагороду.

      Зрештою, якими б не були результати змагань, підсумок влаштував усіх, адже в будь-якому випадку перемогла дружба та профспілкова єдність. А найголовніше – гарний настрій на подальший робочий день здобули всі учасники і глядачі спортивного заходу, адже участь у такому турнірі – це зазвичай не лише цікава спортивна боротьба, але й гарні, позитивні емоції, можливість зустрітися із колегами.

 

Тетяна Бойченко, голова Кілійської районної

 організації Профспілки працівників освіти                   



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки