Спільне засідання Рад ЦК Профспілки: загрози і виклики вищої освіти

 21.11.19


20 листопада 2019 року відбулося спільне засідання Ради вищої школи та Ради осіб, які навчаються. В засіданні взяли участь представники Одеської обласної організації Профспілки: Ніна Дубовик, голова обласної організації Профспілки; Тетяна Страхова, голова секції вищої школи обкому Профспілки та Адріана Вавринчук, заступник голови по роботі зі студентами профкому Національного університету «Одеська юридична академія.

На порядок денний було винесено питання законодавчих змін в системі вищої освіти: загрози та виклики.

Засідання вели голови Рад – заступник Голови Профспілки, голова профкому КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Цвих та заступник Голови Профспілки Ольга Чабанюк.

Участь у роботі Рад взяла керівник експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення Міністерства освіти і науки України Алла Рибалко, яка презентувала позицію відомства щодо реформування системи вищої освіти в країні. Вона, зокрема, зупинилася на завданнях Уряду і Міністерства щодо забезпечення вищої освіти. Також окреслила зміни до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти» № 2299 у питаннях внесення новацій, підтримки освітніх програм, залучення інвестицій у сферу тощо. І зазначила, що документ досить строкатий і зараз знаходиться на доопрацюванні.

Ще одним питанням ділової розмови стало стипендіальне забезпечення. І розмова продовжилася у форматі «питання – відповідь».

На закінчення заходу відбулася активна дискусія усіх учасників засідання Рад.

 

 Служба зв’язків з громадськістю

та ЗМІ Одеського обкому Профспілки



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки