Соціальні партнери звітують

 30.03.23


24 березня відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, на якому розглядалося також питання «Про хід виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки».

 

 

Голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук прозвітувала про період 2022 року, 10 місяців якого припало на воєнний час. Проте, як зазначила профспілковий лідер, незважаючи на цей складний період, положення Угоди працювали та сприяли в переважній більшості випадків позитивному вирішенню питань, пов'язаних з трудовими договорами працівників, оплатою їхньої праці, регулюванням робочого часу та часу відпочинку.

Голова Одеської обласної організації Профспілки проінформувала про роботу комітету Одеської ОО ППОНУ щодо контролю за дотриманням соціально-економічних прав спілчан. Зокрема Любов Корнійчук згадала вирішення проблеми переведення учителів-пенсіонерів на строкові трудові договори, діяльність щодо відновлення встановленої законодавством тривалості щорічної основної відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам тощо.

Голова Одеської обласної організації Профспілки розповіла про зустрічі та телефонні перемовини з керівниками відділів освіти та керівниками органів місцевого самоврядування. Завдяки ефективним переговорам позитивно вирішені питання оплати праці в територіальних громадах.

Виступ супроводжувався демонстрацією мультимедійної презентації. У звітній інформації Любов Корнійчук освітила не лише питання оплати праці та трудового законодавства, а й охорони праці та безпеки життєдіяльності, розвитку соціального партнерства. Також учасники колегії ознайомилися з аналітичними даними моніторингу стану виконання законодавства і положень Угоди, який комітет Одеської ОО ППОНУ проводить щороку в підвідомчих організаціях.

Рішенням колегії була відзначена систематична робота Департаменту освіти і науки та комітету Одеської ОО ППОНУ щодо забезпечення виконання положень Угоди.

Завдання соціальних партнерів на поточний рік — домагатися реалізації у 2023 році положень Угоди, які не виконуються або виконуються не в повному обсязі; сприяти максимально можливому збереженню соціальних пільг і гарантій працівникам освіти в умовах воєнного стану та обмеженого фінансування галузі.

 

Служба зв’язків з громадськістю і ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

Завантажити Інформацію про хід виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки

 

Завантажити презентацію до Інформації

 

Завантажити спільне Рішення Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та комітету Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України «Про хід виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки»



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки