Сергій Шкарлет: «Цілком поділяю позицію Профспілки»

 15.01.21


Міністр освіти і науки України підтримав позицію Профспілки щодо прискорення підвищення окладів працівників освітньої галузі.

15 січня Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в своєму Telegram-каналі прокоментував звернення галузевої Профспілки до Уряду та Федерації профспілок України щодо прискорення підвищення посадових окладів працівників бюджетної сфери:

«Профспілка працівників освіти і науки звернулася до Кабінету Міністрів України та ФПУ.

Наголошують на необхідності прискорити ухвалення постанови щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетної сфери з 1 січня 2021 року, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду – 2 670 грн, з 1 грудня 2021 року – 2 893 грн.

Освітяни акцентують на тому, що затягування процедури ухвалення Урядом зазначеної постанови матиме негативні наслідки, зокрема, невизначеність на місцевому рівні з виплатою січневого авансу.

Цілком поділяю позицію профспілки й також звертаюся до Мінекономіки та всіх зацікавлених центральних органів виконавчої влади з проханням пришвидшити розв’язання питання.

Нагадаю, що посадові оклади для всіх категорій освітян збільшені на 20 % з 1 січня 2021 року. Кошти для цього закладені в Держбюджеті.»

Тим часом: прес-центр ФПУ повідомив про те, що Уряд прийняв постанову, згідно якої за рахунок держбюджету передбачено підвищення з 1 січня 2021 року посадових окладів працівників Центру оцінювання якості освіти та його регіональних центрів.



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки