Щороку в перший день літа, 1 червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей

 31.05.20


Це свято було засноване в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 році в 51 країні світу.

        ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров‘я дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності. В Україні свято встановлено на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей «Україна — дітям» та інших громадських організацій відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року.

        Сім'я і дитина — це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

        Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги й мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ обкому Профспілки

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки