Щодо збереження середнього заробітку педагогічним, науково-педагогічним працівникам закладів освіти, які призвані на військову службу

 09.09.22


Надаємо інформацію від Міністерства освіти і науки України та Міністерства економіки України з приводу збереження середнього заробітку після 19 липня 2022 року за педагогічними та науково-педагогічними працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.
 

Частиною другою статті 57 Закону України «Про освіту» передбачено, що за педагогічними та науково-педагогічними працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, зберігається середній заробіток.

Відповідно до статті 119 КЗпП України за працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи і посада.

Тому такі працівники, з числа педагогічних працівників, включаються до тарифікаційних списків, що складаються та затверджуються у закладах освіти. Їм доцільно установлювати навчальне навантаження відповідно до пункту 6.3.2 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та Профспілками працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки, як це передбачено для педагогічних працівників, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною. На період їх відсутності у зв’язку з проходженням військової служби години навчального навантаження тимчасово передавати вчителям, викладачам, іншим педагогічним працівникам. При поверненні на роботу забезпечувати навантаження, встановлене при тарифікації на початок навчального року.


Завантажити лист Міністерства освіти і науки України від 06.09.2022 No 1/10241-22

Завантажити лист Міністерства економіки України від 21.08.2022 N 4711-06/60669-03



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки