Розроблено Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі на 2021 рік

 05.02.21


Експерт з питань освіти Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Дятленко представив Індекс фінансової спроможності шкільної освітньої мережі територіальних громад на 2021 рік. Відповідний документ можна передивитися з сайту Децентралізації.

Під абревіатурою РНК мається на увазі розрахункова наповнюваність класів, ФНК – фактична наповнюваність класів. Показники визначаються відповідно до кількості учнів, відсотка сільського населення та густини учнів на кв. км тощо.

Зеленим кольором виділені територіальні громади, де фактична наповнюваність класів перевищує розрахункову. За таких умов можливі виплати надбавок та матеріального заохочення, модернізація закладів освіти.

Помаранчевим кольором виділені територіальні громади, де показники РНК і ФНК є відповідними.

Червоним виділені ті громади, де фактична наповнюваність класів є нижчою за розрахункову. В такому випадку оплата праці освітян має фінансуватися з бюджетів органів місцевого самоврядування. У «червоній зоні» опинилося 6 територіальних громад області.

Розробники таблиці наголошують, що Індекс не є остаточним показником недостатнього фінансування. Слід пам’ятати й про інші чинники – педагогічний стаж та кваліфікаційні категорії працівників, розмір надбавок тощо.

Джерело: Децентралізація

Переглянути та завантажити таблицю Індексу фінансової спроможності шкільної освітньої мережі територіальних громад на 2021 рік



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки