Профспілковий актив зустрівся з губернатором Одещини

 13.10.21


12 жовтня представники Одеської обласної організації Профспілки відвідали розширену колегію Одеської обласної державної адміністрації. Захід проводився спільно з Федерацією профспілок Одеської області та Громадською радою при Одеській ОДА.

 

Головував на засіданні голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Серед питань, що були винесені на порядок денний, були:

 – стан підвищення рівня середньої заробітної плати та погашення заборгованності з її виплати на підприємствах області;

– поточна ситуація щодо тарифоутворення у сфері житлово-комунального господарства.

Одеську обласну організацію Профспілки представляли голови територіальних організацій, первинних профспілкових організацій закладів вищої та професійно-технічної освіти на чолі з головою Любов’ю Корнійчук.

Представникам профспілок Одещини була надана можливість виступити перед учасниками зібрання. Крім того, від Федерації профспілок Одеської області було передано перелік запитань.

Із запитаннями до губернатора на колегії виступили голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук та голова секції вищої школи комітету обласної організації Профспілки Тетяна Корольова.

 

Голова Одеської обласної організації Профспілки порушила питання рівня середньої заробітної плати в галузі освіти, звернула увагу на проблемну ситуацію з виплатою надбавки за престижність педагогічної праці в мінімальному розмірі, зокрема в професійно-технічних закладах області, а також на складну ситуацію в 5 громадах та м.Білгороді-Дністровському, де не вистачає освітньої субвенції, хоча загалом залишок по Одеській області дозволяє перерозподілити необхідні кошти.

Також Любов Корнійчук озвучила проблему щодо порушення трудових прав працівників головами окремих територіальних громад.

Наостанок голова Одеської обласної організації Профспілки торкнулася проблеми цін на газ, через які вже зараз заклади вищої освіти та інші не можуть забезпечити опалення в приміщеннях та змушені будуть припинити роботу.

 

Голова секції вищої школи Тетяна Корольова підняла питання збереження мережі закладів вищої освіти в області. Вона звернулася до керівництва облдержадміністрації з проханням підтримати вищу школу в питанні житлово-комунальних тарифів, зокрема цін на газ. Також Тетяна Корольова проінформувала про проблему фінансування закладів вищої освіти в аспекті протипожежної безпеки.

 

Маємо сподівання, що голос освітян почують. Наразі з боку облдержадміністрації пообіцяли, що питання перерозподілу освітньої субвенції для м.Білгорода-Дністровського взято на контроль.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки