Профспілкова організація ОНЕУ: нова форма проведення засідання профкому

 06.05.20


У квітні 2020 року в Одеському національному економічному університеті вперше відбулося онлайн-засідання профкому, присвячене питанням роботи профспілкової організації працівників ОНЕУ в умовах карантину та організації навчального процесу в університеті під час карантину.

Голова профспілкової організації Корольова Тетяна Сергіївна розповіла про особливості оплати праці співробітників в умовах карантину відповідно до спільного листа МОНУ і Профспілки працівників освіти і науки України, про роль Профспілки в забезпеченні проведення профілактичних заходів відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Також члени профкому обговорювали програму «Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду» та відповідно до неї виплату одноразової грошової допомоги у зв'язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, розмір пенсійних виплат яких не перевищує 5 000 гривень станом на 1 квітня 2020 року, а також ще деяким одержувачам державної соціальної допомоги.

Корольова Т.С. проінформувала, що відповідно до зініційованого профкомом звернення до ЦК Профспілки з приводу невиплати надбавки за вислугу років науковим працівникам наукових підрозділів закладів вищої освіти ЦК Профспілки спрямував до МОНУ лист від 18.03.2020 № 02-5/204 з вимогою негайного забезпечення виплати науковим працівникам надбавки за стаж наукової роботи відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 № 494 та проведення державної атестації закладів вищої освіти відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 652.

Члени профкому підтримали своїм рішенням необхідність підписання петиції про зняття з розгляду Верховної Ради законопроєкту 2681, як такого, що порушує права профспілок.

Онлайн-засідання профкому ОНЕУ пройшло за активною участю всіх членів профкому та на практиці підтвердило необхідність своєчасного обговорення питань, що виникають перед колективом при роботі в дистанційному режимі під час карантину.

Інформаційно-редакційна комісія профкому ОНЕУ



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки