Профспілки продовжують боротьбу за своє майно

 21.08.15


 

20 серпня відбулася прес-конференція профспілок Одеської області. Перед засобами масової інформації виступили голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський, голова Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Ніна Дубовик, голова Одеської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Лілія Сурілова, голова Одеської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства Володимир Чечьоткін, голова Одеської обласної організації профспілки працівників зв’язку України Альбіна Юр’єва.

 

В.В. Буратинський детально роз’яснив представникам преси, що Федерація профспілок Одеської області та її членські організації є законними власниками своєї будівлі, оскільки профспілки придбали її у 1984 р. на кошти, зібрані з профспілкових внесків. Голова ФПО розповів, що до гучної заяви голови Одеської облдержадміністрації про передачу будівлі Будинку профспілок до штабу ВМС України. Одеські профспілки вели переговори із владою та були навіть згодні надати їм в оренду приміщення у центральній частині будівлі, а самі могли б зайняти ліве та праве крило. Проте такий варіант не влаштував представників Міністерства оборони.

На сьогодні профспілки налаштовані рішуче і заявляють про те, що будуть боротися до кінця. Направлені звернення до Президента, Прем’єр-Міністра України, депутатів Верховної Ради та Одеської облради, підготовлено заперечення до позову прокуратури та чергова акція протесту 26 серпня під будівлею Господарського суду Одеської області, де відбудеться слухання справи по Будинку профспілок. В’ячеслав Васильович підкреслив, що розцінює шанси ФПО на виграш у судовій справі як надзвичайно високі та додав, що профспілки будуть звертатися за допомогою й до міжнародних судів.

Віднедавна на профспілки з боку органів державної влади здійснюється тиск. Це виражається не саме у прагненні відняти чуже майно, а й дискредитувати профспілки, зіпсувати їх імідж та позбавити авторитету. Профспілкові керівники розуміють, що це обумовлено їх занадто активною позицією у захисті прав трудящих на гідні умови заробітної плати, вимогами скасувати податок на пенсію у працюючих пенсіонерів, підвищити розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Але, як наголосив голова ФПО, профспілки завжди будуть відстоювати інтереси людей шляхом мітингів та пікетів, і при цьому аж ніяк не пов’язані з будь-якими політичними силами, як дехто зараз намагається їх представити перед суспільством.

Свою позицію висловила голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Ніна Дубовик. Вона наголосила, що профспілки розуміють всі сучасні проблеми в країні та допомагають сім’ям тих, хто зараз служить в АТО. Але профспілкам Одещини ніхто допоміг у скрутну хвилину, коли після трагічних подій 2 травня 2014 року їм були нанесені колосальні матеріальні збитки, була викрадена техніка та меблі. І тепер, коли профспілки піднялися на ноги, на їх власність почали зазіхатися.

«Хто в Одесі не знає, що ця будівля є Будинком профспілок? Ми представляємо інтереси трудящих, захищаємо кожного працівника та студента. Сюди, у цю будівлю, до нас за допомогою та консультацією приходить сотні спілчан. І ми не маємо права віддавати цей Будинок, повинні боротися до кінця, тому що він – наш», — заявила Ніна Олександрівна.

По завершенню прес-конференції профспілкові керівники закликали журналістів до активної співпраці та об’єктивності у висвітленні сьогоднішньої проблеми профспілкового майна.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки