Підтримуємо молодих вчених Одещини

 06.03.23


Відповідно до Положення про порядок присудження щорічної Премії Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України молодим ученим, затвердженого постановою президії комітету Одеської обласної організації Профспілки від 25 лютого 2022 р. №П-14-8, у цьому році оголошено конкурс серед молодих учених, які є членами галузевої Профспілки, на присудження Премії Одеської обласної організації Профспілки.

Збір конкурсних матеріалів триває до 14 квітня 2023 року.

 

Хто може взяти участь у конкурсі?

Громадяни України віком від 25 до 35 років. Кандидат має проживати на території Одеської області на постійній основі та бути зареєстрованим у встановленому законодавством порядку, а також бути членом Профспілки працівників освіти і науки України.

Які вимоги до конкурсантів?

Кандидат на отримання Премії має довести високі показники своєї наукової діяльності, продемонструвати високий рівень теоретичної та практичної підготовки, а саме:

- ведення наукової діяльності, яка має важливе соціально-економічне значення та спрямована на розвиток науки;

- отримання наукових і науково-прикладних результатів, які мають високий регіональний, державний або міжнародний рівень;

- створення нових технічних засобів, пристроїв тощо, які відповідають сучасному світовому рівню (підтверджується патентами про винахід) та впровадження яких у практику впливає на вирішення соціально-економічних проблем (підтверджується актами впровадження);

- участь у наукових конкурсах, конференціях, перемоги в грантових програмах тощо;

- наявність наукових публікацій у вітчизняних та зарубіжних наукових виданнях, у наукових журналах топ-рівня (Q1, Q2);

- перемоги в конкурсах start-up проєктів;

- створення нових ефективних засобів навчання і підготовки спеціалістів;

- участь кандидата в роботі первинної профспілкової організації закладу вищої освіти.

Як проходить конкурс?

Відбір проходить у два тури:

- перший (відбірковий) проходить у закладі вищої освіти;

- другий (підсумковий) проводиться комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за участі конкурсного журі.

Серед матеріалів учасників мають бути характеристика кандидата з місця його роботи за підписом керівника відповідного закладу вищої освіти та голови первинної профспілкової організації, оригінали або копії наукових публікацій, фото- та відеоматеріали, копії документів та почесних нагород.

Яка нагорода очікує на переможців?

Премії присуджуються на конкурсних засадах за трьома призовими

місцями:

I місце – 25 000 грн;

II місце – 20 000 грн;

III місце – 18 000 грн.

Виплата виконується одноразово. Урочисте нагородження переможців проходить в день святкування Дня науки в Одеському будинку вчених. В цьому році цей захід заплановано на кінець травня.

Повний текст Положення про порядок присудження щорічної Премії Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України молодим ученим та постанова президії комітету Одеської ОО ППОНУ можна завантажити в цьому розділі сайту.

 

Ми впевнені, що в української науки є майбутнє, і воно – у молодих та прогресивних вчених! Прийшов час розказати про себе та поділитися своїми здобутками із широким загалом. Чекаємо на вашу участь у конкурсі!



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки