Підсумки 2021 року: комітет Одеської обласної організації Профспілки прозвітував про свою роботу

 23.12.21


22 грудня в Будинку вчених пройшли 2 заходи – засідання президії та IV пленум комітету Одеської обласної організації Профспілки.

На засіданні президії розглянули підсумки виконання перспективного плану роботи та обласної програми «Оздоровлення та відпочинок членів Профспілки» у 2021 році та затвердили нові план та програму на 2022 рік.

Аналізуючи виконання основних заходів комітету Одеської ОО ППОНУ, члени президії відзначили, що протягом 2021 року на виконання рішень ХХ звітно-виборної конференції та Плану основних заходів, незважаючи на карантин та протиепідемічні заходи, пов’язані з гострою респіраторною хворобою COVID-19, проведено 2 пленуми комітету Одеської ОО ППОНУ, 9 – засідань президії, на яких були розглянуті планові та інші актуальні питання статутної діяльності комітету обласної організації Профспілки.

Проведено 8 навчальних семінарів та нарад для керівників і працівників територіальних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Також працівники виконавчого апарату долучалися до проведення інших семінарів, засідань робочих груп, нарад, зокрема в режимі онлайн, надавалася консультативна, методична, практична, безоплатна правова допомога членам Профспілки, організаційним ланкам.

Підписано Угоду між Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та комітетом Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки.

Вперше укладено Угоду про співпрацю Одеської обласної організації Профспілки з Радою ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону.

Про підсумки обласної програми «Оздоровлення та відпочинок членів Профспілки» доповідала завідувач відділу соціально-економічного захисту працівників Валентина Подгорець. У 2021 році оздоровчими заходами охоплено 2090 працівників, 289 студентів,  відпочинковими - 9851 працівник, 728 студентів, що складає 15% від загальної кількості членів Профспілки. Загальна кількість оздоровлених дітей віком від 7 до 18 років - 1197 осіб, що склала 11% від загальної кількості дітей членів Профспілки. В наступному році в обласній програмі комітетом Одеської ОО ППОНУ заплановано фінансування 40% вартості путівок до санаторіїв, з якими обласна організація Профспілки уклала договори про оздоровлення спілчан. Це: пансіонат «Пролісок», санаторії «Моршинський» (м.Моршин), «Червона калина» (с.Жобрин, Рівненська область), «Санаторій ім.Горького» (м.Одеса), «Клінічний санаторій ім. Пирогова» (м.Одеса), «Авангард» (м.Немирів Вінницької області). Розглядається також співпраця з двома новими санаторіями.

Крім того, президія запропонувала профінансувати з бюджету комітету Одеської ОО ППОНУ територіальні, первинні профспілкові організації закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної та інших установ освіти  на оздоровлення та відпочинок спілчан у загальній сумі  1300,0 тис. грн. Зазначена сума буде розподілена на оздоровлення дітей у ДЗОВ «Знамя» та інших дитячих оздоровчих закладах, санаторно-курортне лікування спілчан в санаторіях тощо.

На засіданні президії було підбито підсумки двох обласних конкурсів – на кращу профспілкову публікацію та «Найкращий онлайн-активіст». З даних питань доповідала фахівець з інформаційно-аналітичної роботи комітету Ганна Вінковська.

На IV пленумі комітет Одеської ОО ППОНУ прозвітував про виконання критичних зауважень, висловлених на ХХ звітно-виборній конференції Одеської обласної організації Профспілки. З цього питання доповідала заступник голови обласної організації Профспілки Оксана Пушнова.

В доповіді були окреслені такі питання, як оплата праці освітян (в тому числі виплата надбавок та доплат), контроль за цільовим розподілом освітньої субвенції, соціальний захист студентів, оздоровчі заходи, охорона праці та здоров’я тощо.

Голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук прозвітувала про роботу комітету за період з жовтня 2020 року по грудень 2021 року. Доповідь була представлена у формі мультимедійної презентації, в якій були охоплені всі заходи, в яких брав участь комітет Одеської ОО ППОНУ. Це фінансування головних освітянських свят, заохочення профактиву, участь в масових акціях протесту, оздоровлення спілчан та членів їх сімей, соціальне партнерство тощо.

Також члени комітету обговорили та прийняли новий кошторис комітету Одеської обласної організації Профспілки на 2022 рік. З даного питання доповідала головний бухгалтер комітету Тетяна Кузнецова.

В обговоренні взяли участь голови профспілкових організацій різних рівнів. Так, голова Первинної профспілкової організації Одеського педагогічного училища Тетяна Долинська поділилася досвідом свого закладу, зокрема в аспекті оплати праці. Голова Ананьївської об’єднаної організації Профспілки Олександр Тимченко розповів про співпрацю з територіальними громадами. Голова Первинної профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету Тетяна Корольова озвучила проблему сучасного фінансування вищої школи регіону.

Також перед членами комітету Одеської ОО ППОНУ виступила директор Одеського будинку вчених Світлана Жекова. Вона проінформувала про непросте становище закладу в умовах пандемії, коли проведення масових заходів стало майже неможливим, що негативно вплинуло на його фінансове забезпечення.

В роботі пленуму взяв участь начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Одеській області Олександр Шрамков, який вручив свідоцтва про відповідність вимогам репрезентативності територіальних та обласної організацій Профспілки.

Завершився захід урочистим нагородженням профспілкових активістів та переможців обласних та Всеукраїнських конкурсів, що проводилися в 2021 році. Приємною несподіванкою стало вручення Почесної грамоти Ізмаїльського державного гуманітарного університету голові Одеської обласної організації Профспілки Любові Корнійчук за розвиток соціального партнерства та плідну співпрацю із закладом.

Найвищі нагороди Профспілки — нагрудні знаки ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України» отримали голова Кодимської об'єднаної організації Профспілки Микола Дяченко та член ревізійної комісії, бухгалтер Первинної профспілкової організації працівників Державного університету «Одеська політехніка» Тетяна Подгорець.

Після завершення офіційної частини для членів комітету організували святкову програму, під час якої колеги поспілкувалися в теплій дружній атмосфері.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеської обласної організації Профспілки

працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки