Підписано закон про добровільний військовий облік жінок

 27.10.22


21 жовтня 2022 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних» від 07.10.2022 № 2664-ІХ. Відповідно до даного документа військовий облік жінок буде добровільним, за винятком для медиків.

Закон № 2664 визначає: 

  • що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за своїм бажанням можуть стати на військовий облік; 
  • жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, і закінчили заклади професійної або професійно-технічної, фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, стають на військовий облік.   

Закон № 2664 набуває чинності наступного дня після його офіційної публікації. Його текст опубліковано на сайті газети Верховної Ради «Голос України» 25 жовтня.

Джерело – Кадровик-01



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки