Перспективи вищої школи: точка зору профактиву

 10.12.15


 

9 грудня відбулося засідання секції вищої школи обкому Профспілки з питання «Діяльність первинної профспілкової організації студентів щодо соціально-економічного захисту студентів у сучасних умовах: проблеми і перспективи».

Відкрила засідання голова секції – член президії обкому Профспілки, голова первинної профспілкової організації працівників Одеської національної академії харчових технологій Тетяна Страхова, яка проінформувала членів секції про роботу VIII з’їзду Профспілки, окреслила нові завдання та проблеми на наступні 5 років.

Голова первинної профспілкової організації студентів Одеського  національного університету ім. І.І. Мечникова Вадим Пєнов підкреслив необхідність присутності молодіжного профактиву в роботі виборних профспілкових органів обласного та всеукраїнського рівнів, звернув увагу на недопущення прийняття законопроекту № 3474, який влада намагається звузити права профспілкових організацій та взяти їх діяльність під свій контроль. Оскільки зараз у Всесвітній мережі проходить активна кампанія підтримки цього законопроекту, В.Пєнов наголосив на активізації інформування профактиву, щоб випередити тих, хто діє проти профспілок. Крім того, профкомам слід частіше обмінюватися досвідом та інформацією для більшої ефективності роботи.

Цю думку підтримав й голова первинної профспілкової організації студентів Одеського державного екологічного університету Микола Бучко. Профкоми студентів ОНУ ім. І.І. Мечникова та ОДЕкУ тісно співпрацюють у різних напрямах роботи. Голова профкому студентів ОДЕкУ поділився з членами секції вищої школи своїм досвідом співпраці з європейськими громадськими молодіжними організаціями, зокрема: обмін досвідом з німецькими колегами; візит делегації профактиву університету до Німеччини, Бельгії та Голландії; проведення міжнародної студентської конференції в серпні цього року за підтримки обкому Профспілки.

 

Члени секції вищої школи обговорили подальший графік своїх засідань у новому звітному періоді та план роботи на 2016 рік.

 

Після засідання секції відбувся семінар голів первинних профспілкових організацій ВНЗ на тему: «Участь профспілкових комітетів у заходах щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту . З даного питання виступив голова первинної профспілкової організації Національного університету «Одеська юридична академія» Микола Пашковський, також виступила голова первинної профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету Тетяна Корольова.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки