Пенсійна реформа має здійснюватися не за рахунок звуження прав громадян України

 31.01.11


Метою заходу було обговорення та роз’яснення основних положень пенсійної реформи.
Н.О. Дубовик висловила занепокоєння з приводу намірів підвищення пенсійного віку для жінок до 60-ти років. Наголосила голова обкому Профспілки також на необхідності попереднього підвищення заробітної плати освітян, державних службовців, які працюють у відділах, управліннях освіти, адже зарплата багатьох з них не досягає й 1000 гривень. Тривожить факт того, що приймаються постанови щодо обмеження преміальних, різних доплат.

Було підкреслено, що наповненню Пенсійного фонду сприятиме встановлення посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки у розмірі не нижче мінімальної заробітної плати.

Крім того, науковим працівникам в період роботи передбачається виплачувати пенсію у розмірі трудової пенсії, а тільки після звільнення з роботи виплата пенсій їм здійснюється у розмірах, визначених спеціальними законами. Це може викликати проблему кадрового забезпечення у вищих навчальних закладах.

Учасникам наради були роздані інформаційні матеріали щодо заходів реформування пенсійної системи із відповідями на найпоширеніші запитання з даної теми. Обком Профспілки направив даний матеріал у підвідомчі організації. Ознайомитися з ним можна на нашому сайті у розділі «Законодавча база».
Діалог профспілкової сторони із владою триває. На нараді було досягнуто домовленості про проведення наступної зустрічі безпосередньо з профспілками на початку 2011 року. А вже 5 січня 2011 року ЦК Профспілки звернувся до Віце-прем’єр-міністра України-Міністра соціальної політики України Тігіпка С.Л. з приводу негативних наслідків запровадження пенсійної реформи.



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки