«Педагогічна надія Одещини»: час молодих та перспективних

 27.06.16


З 21 по 24 червня цього року в Одесі пройшов ІІІ обласний фестиваль молодих спеціалістів «Педагогічна надія Одещини», в якому взяли участь 36 представників з регіонів області. 

Цьогорічний фестиваль став для молодих освітян не просто конкурсним випробуванням на професійну майстерність, але й подарував цікавий життєвий досвід, корисні знання та нових знайомих. В «Педагогічній надії Одещини» брали участь переможці районних та міських конкурсів. Усім їм необхідно було продемонструвати досвідченому журі своє бачення уроку майбутнього, презентувати себе як професіонала та всебічно розвинену особистість.
У перший день у приміщенні Одеського обласного інституту удосконалення вчителів проходила виставка творів у жанрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, присвячена 25-й річниці незалежності України. Авторами робіт – картин, квіткових композицій, прикрас, архітектурних моделей тощо — були самі конкурсанти.
Далі на базі науково-методичних лабораторій Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбулися психологічні тестування та тренінги «У колі друзів» та «Школа майбутнього», спрямованих налаштувати учасників фестивалю на робочий ритм, підготувати до конкурсної частини та встановити дружні стосунки. 
Наступний день розпочався з індивідуального конкурсу «Урок майбутнього», за підсумками якого обирались учасники фіналу. Журі дуже складно було визначитися із складом учасників, оскільки багато конкурсантів показали гарні результати, і врешті-решт 11 осіб увійшло до фіналу, який пройшов в Одеському будинку вчених. 
Фінальна частина складалася з двох конкурсів. У першому під назвою «Гімн професії» кожен мав розповісти про те, як і чому обрав вчительську професію. Учасники розповідали про себе за допомогою мультимедійних презентацій, показу міні-фільмів, і навіть співали. 
Не менш видовищним та яскравим став другий конкурс «Світ моїх захоплень». Як виявилося, майже всі фіналісти фестивалю – талановиті майстри рукоділля. До декоративно-прикладного мистецтва прихильні як дівчата, так і юнаки. Глядачам та журі вони демонстрували картини, вироби з бісеру, топіарії, віночки, намиста, дерев’яні вироби тощо. 
Складно було визначитися і з переможцями фестивалю, адже всі конкурсанти проявили себе креативними, активними та талановитими. А кращими з кращих стали:
І місце — Вергелес Клара Олександрівна, вчитель інформатики Базар’янської ЗОШ I-III ступенів Татарбунарського району;
ІІ місце — Бочковар Іван Георгійович, учитель історії та правознавства Кислицької ЗОШ І-ІІІ ст. Ізмаїльського району;
ІІІ місце — Смоквина Наталя Сергіївна, вчитель фізичної культури і захисту Вітчизни ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Барабой Овідіопольського району.

Переможці нагороджені Дипломами обкому Профспілки та грошовими винагородами.
Матеріальне заохочення від обкому Профспілки отримали й переможці огляду кращих робіт, присвячених 25-й річниці до Дня Незалежності України.

Нововведенням цьогорічного фестивалю стало збагачення культурної програми: для всіх учасників було організовано дводенну екскурсійну поїздку до м.Вінниці. Також молоді педагоги відвідали Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського, де відбулася зустріч з керівництвом університету, представниками молодіжної ради та профактиву Вінницької обласної організації Профспілки.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки