Оздоровлення в Лиманському районі

 23.05.19


         Завершується 2018-2019 навчальний рік! В освітніх закладах Лиманського району настала гаряча пора: завершення державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного тестування, випускних вечорів, а потім настане пора відпочинку як для учнів так і для вчителів.

          Відкладуться нагальні справи і постане питання: де відпочити і як відпочити. Гарному відпочинку сприятиме те, що педпрацівники вчасно отримують оздоровчі та відпускні кошти.

         В організації оздоровлення проявив турботу Одеський обком Профспілки працівників освіти і науки України та Лиманський райком Профспілки.

          Актуальним і значимим є прийняття Одеським обкомом Профспілки працівників освіти і науки України постанови президії «Про організацію оздоровлення членів Профспілки та їх дітей». Дана постанова дає можливість вчителю за потребою отримати санаторне лікування за 40 відсотків його вартості. Відповідну Програму по організації оздоровлення прийняв і пленум Лиманського райкому Профспілки, яка передбачає 10 відсотків доплати за придбання санаторної путівки. От і виходить, що працівник освітнього закладу може придбати санаторну путівку за 50 відсотків її вартості. Такі кроки з боку нашої Профспілки це дійсно прояв і турбота про здоров’я освітян району.

         В минулому році завдячуючи зазначеним постановам 7 вчителів мали змогу відпочити і полікуватись в санаторіях України. Крім того, за сприяння районної влади, на таких же умовах оздоровились ще 9 працівників. В 2019році планується оздоровити 19 членів нашої Профспілки.

         Дуже важливим в питаннях оздоровлення є організація екскурсій, колективних відвідувань театрів, музеїв. Щорічно колективи закладів загальної середньої, дошкільної освіти району здійснюють подорожі в мальовничі місця Прикарпаття та Закарпаття, Миколаївщину, Полтавщину, в прекрасний Бурштиновий край (Рівненщина). Екскурсійні поїздки дають можливість не тільки відпочити, але й більш глибоко ознайомитись з цікавими куточками рідного краю.

         Стало традицією організовувати екскурсії для керівників та голів профкомів. Цього року плануємо побувати в чарівних місцях Закарпаття.

         Звичайно, оздоровлюються не тільки наші працівники, але й їхні діти. Як добре, що ми, освітяни, маємо власний оздоровчий табір «Знамя». Лиманський райком Профспілки щорічно замовляє від 15 до 25 путівок. Ця чудова перлинка  має гарне місце розташування, високопрофесійний, турботливий колектив педагогічних працівників, що дає можливість  якісно оздоровити дітей членів Профспілки. Хто був хоч один раз в цьому таборі, мають бажання поїхати ще раз. Оздоровлюються діти членів Профспілки і за сприяння районної державної адміністрації та районної ради, які щорічно виділяють кошти на організацію оздоровлення.

         Одним словом, оздоровлення, відпочинок попереду, ми до нього підготувались і знаходимося в приємному очікуванні.

Середа Т.І., член президії Лиманського райкому Профспілки

                                                                                                   



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки