Освітянська громада на шляху до спортивного Олімпу

 28.03.19


         Спорт – це життя, найкраща гарантія здоров’я! Тому на підтримку багаторічної традиції, з метою покращення фізкультурно-оздоровчої роботи, залучення працівників освіти до активних занять фізичною культурою та спортом Татарбунарський районний комітет Профспілки працівників освіти і науки України за підтримки відділу освіти Татарбунарської районної державної адміністрації провів ІХ Спартакіаду серед працівників освітніх закладів Татарбунарського району.

        Гарного сонячного ранку 18 березня 2019 року в ДЮСШ, центрі усіх районних спортивних дійств, зібралося чимало працівників освіти району. Було заявлено 12 команд ЗНЗ, 1 збірна ДНЗ м. Татарбунари (вперше в історії спартакіад!). Команди налаштувались на змагання, отримували останні поради керівників, болільників. У залі панувала атмосфера якогось особливого піднесення, єдності.

       І ось настала урочиста хвилина відкриття спортивного свята освітян. Зворушливі слова привітання начальника відділу освіти Татарбунарської РДА Вихристюк О.В. додали учасникам сил, натхнення, впевненості, віри в те, що всі вершини, й спортивні також, підвладні нашим освітянам.

        Далі – парад заявлених команд, рапорти капітанів про готовність до змагань, дружнє виконання командного девізу, речівки; лунає команда «Струнко!» — звучить гімн України. ІХ Спартакіаду відкрито!

        Головним суддею, за традицією, було призначено директора ДЮСШ Бондарюка В.О., який і оголосив програму змагань Спартакіади. Цього разу змагання були адаптовані до переважно жіночого колективу, до різного рівня спортивної підготовки учасників. Вони мали можливість продемонструвати свої уміння грати в шашки, настільний теніс, скакати на скакалці, стрибати в довжину з місця, бігати. Особливий інтерес викликали змагання з армреслінгу серед жінок і чоловіків. А справжнім видовищем, дуже цікавим і захоплюючим, стали змагання з перетягування канату. Протягом усіх спортивних змагань і учасники, і болільники знаходились поруч, підтримували одне одного, налаштовувались на перемоги, розважались, спілкувались. Море радісних вигуків, задоволення від усвідомлення того, що я зміг, змогла, подолав, подолала! Часом дорослі виглядали як діти. Їм було добре разом! Їм було весело!

        Вони мали можливість брати спортивні вершини, долати якісь свої комплекси. А для мене, профспілкового лідера, це і було найголовнішим і під час організації, і під час проведення спартакіади.

        Час швидко спливав. Наближалась найхвилююча мить – визначення переможців. І як свідчення того, що наші освітянські проблеми, успіхи, заходи ніколи не залишаються поза увагою місцевих органів самоврядування, — на свято завітали поважні гості: голова Татарбунарської РДА Пітак Р.І., голова районної ради Донкоглов В.Г., голова Громадської ради Попов М.П., начальник відділу освіти Вихристюк О.В., депутат районної ради Вторенко І.С., головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту Мукієнко О.С. Приємно було чути їх щирі слова привітання, підтримки, захоплення. І, я думаю, нашим переможцям було не менш приємно отримати нагороди за свою спритність, швидкість, кмітливість, завзятість саме від наших гостей.

        Гарні спортивні результати продемонстрували учасники загань:

  • стрибки в довжину з місця — Білоліська ЗОШ, Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Дмитрівська ЗОШ, Приморська ЗОШ, Рибальський НВК, Татарбунарський НВК;
  • човниковий біг — Білоліська ЗОШ, Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Дмитрівська ЗОШ, Татарбунарський НВК, Дивізійський кущ;
  • стрибки через скакалку — Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Тузлівський НВК, збірна ДНЗ;
  • шашки — Дмитрівська ЗОШ, Татарбунарський НВК, Дивізійський кущ, Нерушайська ЗОШ;
  • армрестлінгу — Білоліська ЗОШ, Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Глибоківський кущ, Струмківський НВК, збірна ДНЗ;
  • перетягування канату — Білоліська ЗОШ, Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Татарбунарський НВК;
  • настільний теніс — Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З.Тура, Дмитрівська ЗОШ, Приморська ЗОШ, Нерушайська ЗОШ, Тузлівський НВК, Татарбунарський НВК.

         Усіх переможців і призерів в особистому заліку нагороджено грамотами і медалями.

        У загальному підсумку перемогу здобули: І місце – команда Татарбунарського НВК «Школа-гімназія», ІІ місце – команда Дмитрівської ЗОШ, ІІІ місце – команда Татарбунарської ЗОШ №1 ім. В.З. Тура.

        Особливі слова подяки хочеться сказати танцювальному колективу молодих педагогів Татарбунарського НВК (керівник Кузнєцова Л.І.),. Їхні яскраві, енергійні виступи створювали настрій усім! А також технічній групі – Пислар Р.В., Саржинській А.О., Іванченко Н.О. (Татарбунарська ЗОШ №1 ім. В.З. Тура).

       Проявила свою компетентність, професійність і Суддівська колегія в складі: Бондарюка В.О. (головний суддя, співорганізатор спартакіади), Дємірова В.Г., Мукієнка О.С., Нєдялкова І.С., Білошицького В.Л. Усім вам – слова подяки за розуміння і витримку.

       Моїм дорогим спілчанам велика вдячність за підтримку! Команди – у гарній спортивній формі, з емблемами, чітко виконували всі рекомендації, команди суддів. Освітяни, як завжди, на висоті!

        ІХ районна профспілкова спартакіада працівників освіти відбулася. Це стало ще одним доказом того, що тільки злагоджені, спільні дії керівників, профспілкових лідерів, усіх працівників освіти приведуть нас до перемог, миру і злагоди!

 

                                                      Усатенко Валентина,

                                                      голова Татарбунарського

                                                      райкому Профспілки

                                                      працівників освіти і науки України

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки