Оновлення в е-лікарняних: догляд за хворою дитиною

 07.02.22


Міністерство охорони здоров’я доповнило Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я. Зміни відображені в наказі від 23.11.2021 р. №2608 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України».

 

Які доповнення внесені до наказу? Лікуючий лікар санаторно-курортного закладу формує медичний висновок категорії «Догляд за хворою дитиною»:

 

  • для осіб, у разі догляду за дитиною, постраждалою внаслідок Чорнобильської катастрофи, для проходження санаторно-курортного лікування;
  • для осіб, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років, — за наявності показань про необхідність стороннього догляду під час лікування в санаторно-курортному закладі.

 

Тривалість тимчасової непрацездатності за категорією «Догляд за хворою дитиною» для особи, яка доглядає за дитиною, не може перевищувати тривалості лікування в санаторно-курортному закладі (раніше було 14 календарних днів). Медичний висновок за даною категорією формує лікуючий лікар санаторно-курортного закладу на підставі медичного запису про пацієнта та висновку лікуючого лікаря.

 

Джерело: електронний журнал «Головбух:Бюджет»



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки