Онлайн-нарада профспілкових лідерів: продовжуємо працювати

 22.03.22


  21 березня комітет Одеської обласної організації Профспілки провів онлайн-нараду для голів усіх підвідомчих організацій. Керівники територіальних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти зустрілися на платформі Zoom, щоб визначити подальші напрями і пріоритети роботи профспілкових органів в умовах воєнного стану, враховуючи зміни, внесені до чинного законодавства.

      Нараду відкрила голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук, яка наголосила, що сьогодні основні пріоритети – це безпека освітян в умовах війни, збереження їхнього життя і здоров’я та всебічна підтримка, особливо тих, що залишилися і працюють в Україні. Також зазначила, що є можливість співпрацювати з профспілками інших регіонів та країн, щоб у разі необхідності надати допомогу спілчанам, що змушені були переїхати до західних областей або за кордон. Особливу увагу звернула на прийняття Закону України від 15.03.2022 № 2126-ІX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», положення якого спрямовані на створення умов для відновлення та продовження якісного та безпечного освітнього процесу в умовах воєнного стану. Насамкінець подякувала всім профспілковим організаціям, які активно долучилися до надання фінансової допомоги та організаційної підтримки нашим воїнам та тероборонівцям.

 

 Заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова розповіла про особливості проведення атестації педагогічних працівників та навела практичні приклади.

Із роз’ясненнями до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» виступила юрисконсульт обласної організації Профспілки Роксолана Московчук. Виступ проходив у форматі мультимедійної презентації з коментарями. Наприкінці юрисконсульт відповіла на запитання учасників наради.

Працівники виконавчого апарату зупинилися також на питаннях фінансової роботи та кадрового діловодства. Головний бухгалтер обласної організації Профспілки Тетяна Кузнецова розповіла про зміни в оподаткуванні благодійної допомоги потерпілим від війни та подання звітів до податкової. Завідувач організаційно-масового відділу Людмила Березовська звернула увагу учасників наради на збереження установчих документів, особових справ, трудових книжок, печаток тощо.

      Профспілкові організації області, як і вся країна, працюють задля наближення перемоги та миру. Все буде Україна! 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки