ОСВІТЯНСЬКА СПАРТАКІАДА – 2018: ЧИМ ЗАПАМ’ЯТАЛАСЬ

 18.07.18


Осяяна щедрим сонцем та морською свіжістю Кароліно-Бугазька земля вже вшосте зустріла спортсменів-освітян, сіячів мудрого та вічного з Біляївського району, Біляївської, Маяківської та Яськівської ОТГ. Загалом до берега Чорного моря в табір «Чайка» Одеського національного політехнічного університету завітало 22 освітянські команди – 260 учасників, сміливих, спритних та вмілих, яких не злякав невтішний прогноз погоди. Організатором та ідейним натхненником спартакіади традиційно виступила районна організація Профспілки працівників освіти.

 Так само традиційною залишилася і програма змагань, яка складається з декількох етапів. Під час першого відбувався парад учасників спартакіади. Парад відкрила команда Біляївської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, яка стала переможницею у «Спартакіаді – 2017». Далі один за одним на спортивній арені з’являлися веселі «Амазонки», фантастичні «Алые паруса», чарівні «Квіти України» та «Водограй», «Шалені бджілки», «Петрівські сонечка», «На троих», «Смайлики» та феєрична команда «Турунчук», яка виділилася креативною візиткою та постала в образах раків. У конкурсі на краще оформлення будиночків, у яких проживають команди, запам’ятались своєю оригінальністю команди Управління освіти Біляївської РДА та Августівської ЗОШ І-ІІІ ст., гостинністю та щирістю – Березанська ЗОШ І-ІІІ ст., Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст., Дачненська ЗОШ І-ІІІ ст., Біляївський ДНЗ «Капітошка», Граденицька ЗОШ І-ІІІ ст., Біляївська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст. Не забули освітяни Василівської ЗОШ І-ІІІ ст. і про обряд свята Івана Купайла: виконали український танець, не забули і про купальське вогнище. У найкращих українських традиціях були оформлені будиночки Біляївської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Яськівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Троїцької ЗОШ І-ІІІ ст.

Другий етап спартакіади найзапекліший: команди борються за звання кращих у змаганнях з волейболу, настільного тенісу та шахів.

Цьогорічне свято спорту запам’яталося високим рівнем підготовки всіх учасників. На спортивному небосхилі загорілись нові зірки команд Яськівської ЗОШ І-ІІІ ст, Біляївської ЗОШ І-ІІІ ст.№2, Граденицької ЗОШ І-ІІІ ст., які стали призерами у загальнокомандному заліку «Освітянської спартакіади – 2018».

Увечері пройшла урочиста церемонія нагородження та святковий концерт, який підготували учасники спартакіади. Команди-призери були нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками. Урочисто було прийнято у коло спортивної освітянської родини команду Біляївського ДНЗ «Капітошка», яка стала першим учасником спартакіади серед дошкільних навчальних закладів освіти.

Продовжилася офіційна частина виступами аматорських колективів шкіл. Цікаво та з гумором показували артисти сценки із вчительських і не тільки буднів, виконували пісні та дивували цікавими танцювальними композиціями. Останній день у Кароліно-Бугазі був повністю в розпорядженні освітян: вони відпочивали на морі, грали на піску у волейбол, прогулювалися берегом та набиралися сил для наступної спартакіади.

Голова Біляївської районної організації Профспілки працівників освіти Л.П.Бондаренко

     



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки