Нова обласна Угода як гарант захисту інтересів освітян

 24.05.21


21 травня в Червоній залі Будинку профспілок із дотриманням сучасних санітарно-епідеміологічних вимог відбувся ІІІ пленум комітету Одеської обласної організації Профспілки. Головним питанням, що розглядалося на пленумі, стало виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Одеської облдержадміністрації та Одеським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 рр. та укладання нової обласної Угоди на наступні 5 років.

 В роботі пленуму взяли участь голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський, директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак, начальник обласного відділення НСПП в Одеській області Олександр Шрамков.

Про стан виконання обласної Угоди в 2020 році доповідала заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова. Основна увага була приділена аналізу виплати заробітної плати, доплат та надбавок, стану умов охорони праці.

Директор Департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації Олександр Лончак зосередив увагу на необхідності формування освітньої мережі в новому адміністративно-територіальному устрої Одещини, яка в наступному році має бути належним чином профінансована з освітньої субвенції, та відповів на запитання від учасників пленуму щодо перерозподілу освітньої субвенції для виплати надбавки за престижність педагогічної праці, укладення строкових трудових договорів з працюючими пенсіонерами тощо.

Голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський наголосив на важливості підписання електронних петицій проти прийняття антинародних законів. Саме активізація роботи в цьому напрямі не допустить звуження прав працівників та тиску на профспілки.

Голова обласної організації Профспілки Любов Корнійчук розповіла про основні положення нової Галузевої угоди, які необхідно включити до нової обласної Угоди, та запропонувала схвалити проєкт, підготовлений спільною робочою комісією Департаменту та комітету обласної організації.

Наступним на пленумі розглядалося питання «Про виконання профспілкових бюджетів Одеської обласної організації та обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України за 2020 рік та внесення змін до кошторису обласного комітету на 2021 рік». Головний бухгалтер обласного комітету Тетяна Кузнецова доповіла, як витрачалися кошти бюджету за минулий рік, які незаплановані витрати виникали та на яких статтях зекономили через карантинні обмеження.

Також на пленумі розглядалися організаційні питання – зміна складу обласного комітету, зміни в Положенні про обласну організацію Профспілки.

Захід завершився урочистим нагородженням голів підвідомчих організацій та профспілкових активістів. Були вручені дипломи та грамоти переможцям та активним учасникам обласного етапу Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов охорони праці. Головам профспілкових організацій, які багато років присвятили роботі та нещодавно завершили свій професійний шлях, вручили пам’ятні подарунки.

 

 

 

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеської обласної організації Профспілки



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки