Навчаємо студентських профлідерів

 09.10.17


 Згідно з Перспективним планом навчання профспілкового активу Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України в Палаці культури студентів Одеського національного політехнічного університету стартувала обласна школа студентського профспілкового лідера. В роботі школи взяли участь 102 представники від 9 первинних профспілкових організацій студентів та об‘єднаних вищих навчальних закладів м.Одеси.

         Відкриття школи розпочалося з виступу заступника голови обласної організації Профспілки Щедрова І.М., який проінформував про основні напрямки роботи Одеського обкому Профспілки щодо питань захисту соціально-економічних прав та інтересів студентської молоді, зосередив увагу слухачів на проблемах стосовно формування бюджету країни на 2018 рік у частині фінансування видатків на освіту. 

       Окремо відзначив важливість роботи обкому щодо організації навчання студентського профспілкового активу, адже більш ніж третина членів обласної організації — це студентська молодь. Профспілкові лідери в кожному випадку повинні відстоювати права й інтереси членів Профспілки, швидко орієнтуватися щодо подальших дій профкому в різних ситуаціях. Саме тому тема обласної школи студентського профспілкового лідера була наступна — «Профспілковий лідер: соціально — психологічні аспекти діяльності та формування управлінських якостей».

       Учасники прослухали лекцію з основ мистецтва мовлення та ділового спілкування, з якою виступила старший методист гуманітарного факультету Одеського національного політехнічного університету Бабицька М.В.

        Далі лекція переформатувалась у практичний тренінг, основною метою якого закріплення теоретичних знань. Заняття пройшли в активному спілкуванні із лектором і спонукали студентів до активної співпраці, адже саме мовлення відграє важливу роль у спілкуванні з людьми. Під час проведення тренінгу учасники поставили багато запитань та отримали аргументовані змістовні відповіді.

        У наступних засіданнях школи планується провести низку  тренінгів з організації командної роботи, формування та удосконалення лідерських якостей, навчальні семінари з різних питань профспілкової роботи, спрямованих на підвищення ефективності роботи профспілкових активістів. По закінченні навчальних заходів слухачі школи отримають відповідні  сертифікати.

Служба звязків з громадськістю та 

ЗМІ обкому Профспілки



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки