Навчання заступників голів та фахівців обласних організацій Профспілки

 01.10.19


         З 24 по 27 вересня 2019 року в м. Одесі проходив семінар заступників голів, фахівців з організаційно-масової роботи та соціально-економічних питань обласних, Київської міської організацій Профспілки. Фахівці майже з усіх областей України зібралися обговорити актуальні питання захисту прав та гарантій освітян в умовах стрімких змін законодавства, період звітів і виборів у профспілкових організаціях та інші важливі питання.

         Гостинною стороною семінару стала Одеська обласна організації Профспілки на чолі з Ніною Дубовик. У роботі семінару взяли участь заступники голови обласної організації Любов Корнійчук та Ігор Щедров, завідувач відділу соціально-економічного захисту працівників Валентина Подгорець.

         Відкрив семінар голова галузевої Профспілки Георгій Труханов. У своїй презентації він детально зупинився на законодавчих гарантіях у сфері освіти та фактах щодо їх реалізації. Зокрема, проаналізував обсяги та видатки освітньої субвенції, їх залишки та використання. Окрема увага була приділена проєкту державного бюджету на 2020 рік та видаткам на фінансування освіти в ньому. Георгій Федорович наголосив на необхідності відслідковувати бюджетний процес на всіх рівнях, адже добробут освітян залежить від чіткого й злагодженого виконання законодавства про освіту.

         Продовжили свою роботу учасники семінару  в Одеському будинку вчених, де Любов Корнійчук презентувала роботу Одеської обласної організації Профспілки, директор Департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації Олександр Лончак поінформував присутніх про розвиток та найкращі здобутки закладів освіти Одещини. Про історію Будинку вчених та роботу наукових секцій розповіла його директор Світлана Жекова.

          У програмі навчання – звітно-виборча кампанія в організаційних ланках Профспілки: особливості та основні завдання, опрацювання інструктивно-методичних матеріалів; круглий стіл з питань фінансового забезпечення оплати праці в сучасних умовах. Означені секції проводили заступники голови Профспілки Любов Гарбаренко і Сергій Романюк, відповідальні фахівці апарату ЦК Профспілки Антоніна Клименко та Володимир Миронов.

         Заступник голови Одеської обласної організації Ігор Щедров розповів про дії первинних профспілкових організацій закладів вищої освіти Одещини щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів спілчан.

         26 вересня профспілковий актив освітян України приймав у себе та ділився досвідом роботи Овідіопольський районний комітет Профспілки.
Учасники семінару відвідали Дальницьку ЗОШ, поспілкувалися з депутатом Одеської обласної ради Лілією Алексейчук, начальником відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької ОТГ Світланою Балан. Директор Дальницької ЗОШ Наталія Цісар презентувала роботу школи та співпрацю з профспілковим комітетом закладу.
         Потім гості відвідали Овідіопольський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія», де їх вітала директор закладу Наталія Синько, а голова Овідіпольської районної організації Профспілки Оксана Пушнова презентувала різні напрямки роботи районної організації.

         З привітальним словом до учасників всеукраїнського семінару звернулася  т.в.о. начальника управління освіти, культури та спорту Овідіопольської РДА Марина Суровцева.  Відбувся   також  діалог  із представниками галузевої Профспілки у форматі «запитання-відповідь».
         Насамкінець заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко відзначила високий рівень досягнень Овідіопольського районного комітету та вручила його голові Пушновій Оксані Григорівні найвищу нагороду Профспілки — нагрудний знак ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України».

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

 Одеського обкому Профспілки



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки