Навчання профспілкових лідерів

 19.04.19


   

         Згідно з Перспективним планом навчання профспілкових кадрів та активу Одеської обласної організації Профспілки на 2019 рік 16 квітня 2019 року в Будинку вчених відбувся семінар голів первинних профспілкових організацій працівників та об’єднаних закладів вищої та професійно-технічної  освіти.

          З лекцією на тему «Педагогічна та соціальна взаємодія – основа якісного навчання» виступила доцент кафедри мовної та психолого-педагогічної підготовки Одеського національного економічного університету Кіршо С.М. На прикладі взаємодії викладачів та студентів показала ефективні сучасні особистісно-орієнтовані підходи в навчанні, які сприяють створенню позитивного іміджу закладу вищої освіти та визначають якість навчання.

          Голова обласної організації Профспілки Дубовик Н.О. окреслила основні завдання профспілкових організацій у період звітно-виборчої кампанії, яка розпочалась у Профспілці працівників освіти і науки України. Вона наголосила, що вибори повинні пройти в умовах широкої демократії і гласності, кандидатури на виборні посади всіх рівнів необхідно обговорювати в профспілкових організаціях. Період підготовки і проведення звітів і виборів потрібно використати для обговорення проблемних питань та шляхів удосконалення профспілкової роботи.

         Заступник голови обласної організації Щедров І.М. звернув увагу присутніх на безумовне дотримання Інструкції про проведення звітів і виборів у Профспілці працівників освіти і науки України, використання методичних рекомендацій ЦК Профспілки.

Перед присутніми також виступила голова первинної профспілкової організації працівників Одеського національного економічного університету, представник Одеської обласної організації Профспілки Корольова Т.С., яка в складі делегації Федерації профспілок України брала участь у Регіональному форумі з питань сталого розвитку Європейської економічної комісії Організації Об’єднаних Націй, який відбувся 21-23 березня 2019 року в м. Женеві (Швейцарія). Вона поділилася інформацією про участь у форумі та роботу круглого столу, присвяченому досягненню Цілі сталого розвитку 4 — «Забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх». Учасники обговорювали питання ролі освіти для сталого розвитку кожної з країн, проблеми обов’язкової освіти, комп’ютеризації, цифровізації освіти; надання якісної освіти для тих, хто мешкає у віддалених регіонах. Також запропонували напрями щодо вирішення виявлених проблем, поглиблення участі профспілок у цьому процесі.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

обкому Профспілки

 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки