Наготові до активних дій: засідання президії задало нові вектори роботи

 20.09.21


17 вересня відбулося засідання президії комітету Одеської обласної організації Профспілки.

Першим питанням, що розглядалося на засіданні президії, було «Про здійснення профспілковими органами Біляївської об’єднаної організації Профспілки, первинних профспілкових організацій громадського контролю за дотриманням у закладах освіти законодавства про працю в частині трудових відносин в умовах адміністративно-територіальної реформи». Доповідала заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова.

З питання «Про підсумки роботи профспілкових організацій щодо оздоровлення і відпочинку дітей працівників освіти влітку 2021 року» доповідала завідувач відділу соціально-економічного захисту Валентина Подгорець. Аналіз роботи в цьому сегменті показав, що найактивніше над оздоровленням дітей членів Профспілки попрацювали Лиманська, Київська, Великомихайлівська, Роздільнянська, Любашівська, Саф'янівська, Ананьївська територіальні організації Профспілки; первинні профспілкові організації Одеської національної академії харчових технологій, Одеського національного економічного університету, Південноукраїнського національного педагогічного університету, ДУ «Одеська політехніка», Одеської національної академії харчових технологій та КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний коледж».

За підсумками оздоровлення дітей влітку 2021 року визнані переможцями, нагороджені Дипломами Одеської обласної організації Профспілки та грошовими преміями профспілкові організації: 

по першій групі:

Диплом І ступеня та грошова премія в розмірі 3000 грн – Лиманська об’єднана організація Профспілки;

Диплом ІІ ступеня та грошова премія в розмірі 2000 грн – Київська районна організація Профспілки;

     Диплом ІІІ ступеня та грошова премія в розмірі 1000 грн — Роздільнянська районна організація Профспілки;

 

по другій групі:

       Диплом І ступеня та грошова премія в розмірі 2000 грн – Первинна профспілкова організація працівників Одеської національної академії харчових технологій;

       Диплом ІІ ступеня та грошова премія в розмірі 1500 грн – Первинна профспілкова організація Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського;  

      Диплом ІІІ ступеня та грошова премія в розмірі 1000 грн - Первинна профспілкова організація ДУ «Одеська політехніка».

Крім поточних питань, запланованих перспективним планом, розглядалися й нагальні. Одним із них стало долучення Одеської обласної організації Профспілки до всеукраїнської масової акції протесту профспілок, що запланована на 7 жовтня 2021 року в м.Києві. До проведення заходу спонукало порушення низки норм законодавства та положень Генеральної угоди у проєкті Держбюджету на 2022 рік, незабезпеченість видатків на суттєве підвищення посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників, скорочення кількості отримувачів стипендії.

Також на засіданні президії обговорювали заходи щодо відзначення прийдешнього Дня працівників освіти, святкування якого заплановане на 29 вересня цього року.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки