Молодіжна рада розпочинає свою роботу

 12.06.23


        9 червня в Одеському будинку вчених відбулося перше засідання молодіжної ради при Одеській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України. Цей захід став стартом для роботи молодіжної ради, що була створена в поточному році для більш плідної співпраці з молодими спілчанами та профспілковими активістами.

     Його відкрила голова Одеської обласної організації Профспілки Любов Корнійчук, яка, використовуючи мультимедійну презентацію, розповіла про основні напрями діяльності Одеської ОО ППОНУ, а також акцентувала увагу на структурі організації та молодіжних проєктах, які вже реалізуються для профспілкової молоді, що працює та навчається. Також голова зазначила, що станом на 1 січня 2023 року в складі обласної організації 44506 осіб віком до 35 років, що складає 54 % від загальної кількості спілчан.

 

 

        Далі під керівництвом заступника голови Одеської обласної організації Профспілки Оксани Пушнової відбулося знайомство учасників – членів молодіжної ради, а також проведені вибори керівництва ради. У процесі жвавого та абсолютно демократичного обговорення кандидатур одноголосно обрано головою Сулім Наталію, в.о. начальника відділу професійних та суспільних комунікацій Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського; радником голови — Мартинюк
Інну
, вчительку музики Великодолинського ЗЗСО №3; заступниками голови – Нідельчу Валентину, секретаря ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету; Данілову Софію, студентку Одеського національного економічного університету; Дімову Фаїну, секретаря Залізничненського ліцею Болградської міської ради.

 

        На засіданні члени молодіжної ради отримали багато корисної інформації та ознайомилися з досвідом колег. Змістовною та корисною була розповідь юрисконсульта комітету Одеської обласної організації Профспілки Роксолани Московчук про права молоді в Україні.

        Цікавою для учасників заходу стала також інформація голови ГО «Молодіжна рада Одеської області», керівниці Південного макрорегіону «СпівДія» та «СпівДія Хаб Одещина» Юліани Назо, яка поділилася досвідом роботи громадських молодіжних організацій Одеській області та запропонувала свою консультативну допомогу в отриманні грантових коштів.

      У режимі онлайн до роботи ради з презентацією молодіжної політики в профспілках приєдналася Іванна Храпко, голова Молодіжної ради Федерації профспілок України. Вона закликала молодь бути активною: «Профспілка буде такою, якою ми її організуємо. Все залежить від нас!»

        Загалом учасники мали нагоду перейняти досвід та корисну інформацію для подальшої роботи у своїй організації, дізнались більше інформації про те, в чому полягає суть роботи, а також запропонували своє бачення роботи в молодіжці, свої проєкти для профспілкової молоді, які будуть реалізовуватися.

      Після підбиття підсумків роботи засідання завершилася офіційна частина заходу. Приємним подарунком для учасників стала концертна програма, екскурсія по Будинку вчених та фотосесія. А за фуршетом усі змогли невимушено поспілкуватися та обмінятися корисними контактами.

      Сподіваємося, що вдалий початок роботи новоствореної молодіжної ради при Одеській обласній організації Профспілки знайде своє продовження і в подальшій діяльності та дасть новий імпульс для ще більш ефективної роботи, адже активна молодь – це сильна профспілка!

 

Служба зв’язків з громадськістю і ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки