Медогляди в 2023 році мають проводитися

 22.11.22


До 1 грудня роботодавці мають надати Держпраці заяву щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2023 році. Попри військовий стан, медичні огляди проводяться обов’язково.

До 1 грудня поточного року потрібно скласти і погодити Акт визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду на наступний рік, та протягом місяця надати поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам. При цьому обов‘язкові попередній (під час прийняття на роботу) і періодичні (протягом трудової діяльності) медогляди проводяться для працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, та щорічно для осіб віком до 21 року.

На медогляди осіб, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб, заяву подавати не треба.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 р. № 2694-XII, ст. 169 Кодексу законів про працю України роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, що річного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

 

 

Джерело – Управління Держпраці в Сумській області



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки