ХІІ пленум обкому Профспілки

 27.03.15


26 березня 2015 року відбувся ХІІ пленум обкому Профспілки – останній в цьому звітному періоді. Це і визначило головне питання порядку денного — підсумки звітно-виборчої кампанії в Одеській обласній організації Профспілки.

З доповіддю «Про підсумки звітів і виборів в організаційних ланках Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та проведення ХІХ звітно-виборної конференції» виступила заступник голови обкому Профспілки Любов Корнійчук. Вона проаналізувала проведені в територіальних організаціях Профспілки, первинних профспілкових організаціях вищих навчальних закладів звітно-виборні конференції, охарактеризувала основні моменти звітних доповідей профспілкових органів та виступи делегатів конференцій.

Голова обкому Профспілки Н.О. Дубовик познайомила присутніх з проектом звітної доповіді про роботу Одеського обласного комітету Профспілки за період з травня 2010 року по березень 2015 року. В доповіді детально проаналізовано результати діяльності обкому Профспілки в таких напрямках роботи, як соціально-економічний та правовий захист, охорона праці та здоров'я, оздоровлення, захист духовних прав та інтересів членів Профспілки, проведення організаційно-масової та інформаційної роботи. Доповівши про результати виконаної за 5 років роботи обкому Профспілки, Ніна Олександрівна наголосила, що завдання виборних профспілкових органів зараз – не втрачати пильності та продовжувати боротьбу за права членів Профспілки.

Цікавими були виступи членів обкому Профспілки, які ділилися досвідом проведення своїх звітно-виборних конференцій та висловлювали пропозиції обкому Профспілки, які базувалися на критичних зауваженнях спілчан. Так голова профкому працівників Одеського національного економічного університету Тетяна Корольова запропонувала звернутися до Президента та Уряду України з проханням увести в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з пенсійного забезпечення» з нового навчального року та виключити з цього закону працівників вищої школи – пенсіонерів, які працюють на неповну ставку та отримують наукову пенсію. Наразі у вищих навчальних закладах спостерігаються масові звільнення таких категорій працівників, які у зв’язку з уведенням нового закону втрачають більше, ніж заробляють. І, як результат, вища школа втрачає висококваліфіковані кадри, і це негативно впливає на навчальний процес.

Голова Білгород-Дністровського райкому Профспілки Тетяна Гонтарєва представила своє бачення нагальних проблем, які профспілковим лідерам необхідно вирішувати вже зараз: це залучення членів Профспілки до активної роботи, приділення особливої уваги дошкільним навчальним закладам, а також орієнтування профспілкових активістів до роботи в сучасних умовах, які останнім часом вимагають від нас абсолютно нової стратегії дій. Крім того, вона наголосила на необхідності зміцнення соціального діалогу між профспілковою стороною та органами управління освітою, проведення круглих столів між керівниками відділів освіти та головами територіальних організацій Профспілки.

Від студентської молоді виступив голова профкому студентів ОНУ ім. І.І. Мечникова Вадим Пєнов, який окреслив дві основні проблеми – необхідність збереження стипендіального забезпечення для всіх категорій студентів у повному розмірі та надання можливості університетам самостійно оплачувати ремонти в гуртожитках, коли для цього є кошти.

Голова Київського райкому Профспілки Ольга Циганкова звернула увагу на роботу над колективними договорами, а саме на необхідність розпочати роботу над тим, щоб проводити всі доплати та надбавки через колективні договори.

Також на пленумі з доповіддю про виконання профспілкових бюджетів Одеської обласної організації і обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України за 2014 рік та затвердження бюджетів на 2015 рік виступила завідувач фінансового відділу – головний бухгалтер обкому Профспілки Тетяна Кузнецова.

За підсумками роботи пленуму були прийняті відповідні постанови.

Пленум завершився нагородженням профспілкових організацій Дипломами та Почесними грамотами Департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації та Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України за підсумками Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Одеської області в 2014  році.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України 



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки