ХІ пленум обкому Профспілки

 17.11.14


З доповіддю «Про роботу профспілкових комітетів вищих навчальних закладів щодо забезпечення виконання положень Галузевої угоди в частині соціально-економічних прав та інтересів осіб, які навчаються» виступив заступник голови обкому Профспілки по роботі зі студентською молоддю Ігор Щедров. Він підкреслив, що винесене на розгляд пленуму питання є надзвичайно важливим, адже студентська молодь складає 43% від загальної чисельності членів Одеської обласної організації Профспілки.

Значна увага була приділена угодам між профспілковими організаціями та адміністраціями вищих навчальних закладів, стипендіальному забезпеченню, матеріальній підтримці студентів. Проінформував доповідач і про дотримання прав студентів — дітей-сиріт, а також осіб з чис­ла дітей, позбавлених батьківського піклування і те, як профкоми вищих навчальних закладів контролюють це питання.

Також у доповіді було проаналізовано здійснення контролю за якістю умов проживання студентів у гуртожитках, робота з організації оздоровлення та підтримки здорового способу життя у студентської молоді. Щодо останнього питання І.Щедров окремо зупинився на функціонуванні спортивно-оздоровчих баз ВНЗ, санаторіїв-профілакторіїв, які, попри всі труднощі фінансування, вдалося зберегти, і підкреслив, що в складних фінансових умовах ректори вищих навчальних закладах знаходять наявну можливість щодо фінансової підтримки оздоровлення студентської молоді.

Був підкреслений позитивний вплив профкомів студентів вишів у аспекті організації культурно-масових заходів — фестивалів КВК, конкурсів краси та художньої творчості, 

звітних концертів колективів художньої самодіяльності ВНЗ тощо.

Окремо у доповіді розглянули також організацію навчання студентського профспілкового активу та інформаційну діяльність у первинних профспілкових організаціях вишів.

Також на пленумі розглянули питання підготовки до ХІХ звітно-виборчої конференції обкому Профспілки: було прийнято рішення про проведення ХІХ звітно-виборної конференції Одеської обласної організації Профспілки 12 травня 2015 року.

За підсумками роботи пленуму були прийняті відповідні постанови.

Завершився захід нагородженням профспілкового активу.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки