ФСС продовжить фінансувати оплату лікарняних після 30 червня

 13.04.21


30 червня 2021 року наберуть чинності зміни до статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV.

Вони передбачають надавати допомогу з тимчасової непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними. Натомість зміни мали на меті розширити страхові випадки періодом реабілітаційного лікування.

Цю помилку мають виправити законопроєкти, які вже зареєстровані і проходять погодження. Фонд соціального страхування повідомив, що продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 і т.д. — як до, так і після 30 червня.

Тим часом ЦК Профспілки наголошує на тому, що проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій Фонду соціального страхування України» не може бути погоджений та потребує доопрацювання. Відповідне звернення було направлене 6 квітня цього року до Спільного представницького органу об’єднань профспілок.



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки