Долучайтеся до боротьби за освітянські права!

 01.10.15


З минулого року Профспілка працівників освіти і науки України веде боротьбу за надбавку за престижність праці освітян. Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» встановила гнучкий розмір до 20 % даної надбавки. З цього моменту роботодавець може, посилаючись на дану постанову і на нестачу коштів в місцевому бюджеті, призначати будь-який розмір цієї надбавки, навіть 1%. ЦК Профспілки звернувся до суду з вимогою скасувати постанову Кабміну №88. Скарга знаходиться на розгляді Верховного суду України.

Тернопільська обласна організація Профспілки ініціювала збір підписів за електронну петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ» на сайті Президента України. Це – один із засобів досягнути своєї мети, домогтися того, щоб освітян почули та пішли їм назустріч.

Для того, щоб ця петиція потрапила на розгляд Президента України, необхідно набрати 25 тисяч підписів. На жаль, на сьогоднішній день є лише 2559 підписів. Залишається ще 62 дні до кінця їх збору.

Закликаємо всіх освітян – членів галузевої Профспілки підтримати петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ». Настав час, коли ми маємо згуртуватися та перейти на активних дій. Від кожного голосу залежить, якою буде оплата праці працівників освіти.

 

Підтримати електронну петицію можна за наступним посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/1583

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки