День вчителя на бессарабській землі

 06.10.20


    3 жовтня колектив Дальницької ЗОШ Дальницької ОТГ Овідіопольського району зустрічала на бессарабській землі голова громадської організації зеленого туризму Меланія Петрівна Время. Ця невгамовна жінка організувала багато цікавих зустрічей і показала всю красу Бессарабії та гостинність її жителів.

      Ми змогли поспілкуватися з ігуменею жіночого монастиря в

с. Богатирівка; дізналися про те, як тридцять монашок віком за сімдесят років доглядають територію площею 9 га; пройшлися місцями, де перебував         О. С. Пушкін; зазирнули на місцевий ринок, який славиться смачною бринзою та свіжою бараниною; відвідали українське подвір'я, в якому проживали в середині 19 століття черниці; пригостилися мамалигою зі шкварками, ароматним вином і запашними пампушками з часником. А ще станцювали з господарями й заспівали гімн Татарбунар.

      Крім цього, ми стали учасниками справжнісінького аукціону — були розіграні пристрій для жіночої краси, прилад нічного бачення та фоторамка, до якої отримав моментальне фото один з гостей.

    Час пролетів непомітно. Проводжали нас обрядовою піснею та ще й вручили безцінні дарунки, які ми у своїх обіймах занесли в автобус.

    Тепер, смакуючи бессарабською бараниною та бринзою в сімейному колі, рідні ще довго будуть слухати розповіді про тихий, віддалений від міського життя край, у якому живуть гостинні й працьовиті, сповнені оптимізму люди.

Наталя Цисар, директор Дальницької ЗОШ Дальницької ОТГ Овідіопольського району



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки