Бути в профспілковій команді – нагальна потреба часу

 03.05.19


         Відповідно до річного плану роботи Болградського районного комітету Профспілки, за ініціативою його голови Юлії Фощан у квітні 2019 року на базі Болградської загальноосвітньої школи № 3 був проведений семінар для голів первинних профспілкових організацій Болградського району.

 Тема «Мотивація профспілкового членства і пріоритетні напрямки її розвитку» набирає силу в епоху політичної, економічної та соціальної нестабільності. У наш час людина праці не захищена від беззаконня і тому конче потребує захисту. Але, як кажуть, «один у полі не воїн».

         Відкриваючи семінар, Юлія Валентинівна наголосила на необхідності посилення ролі профспілок у захисті трудящих та підвищення мотивації профспілкового членства. Саме на це спрямована програма «Соціальний профспілковий квиток», ухвалена президією ФПУ відповідно до стратегії діяльності ФПУ на 2016-2021 роки «Європейський вибір».

         «Нам потрібно достукатися до кожного члена Профспілки, бо ситуація вимагає від нас нового підходу, більш модерного, який сьогодні сприймають усі, хто потребує допомоги у вирішенні власних проблем», — зазначила Юлія Фощан.

         Роботу семінару продовжила голова первинної профспілкової організації Болградської ЗОШ № 3 Наталя Федорівна Ільїна. Вона ознайомила учасників із метою семінару, а саме: допомогти головам ППО сформувати цілісне бачення своїх можливостей та інструментів впливу на мотивацію людей у Профспілці.

         Під час роботи молода колега успішно поєднала лекцію з інноваційними технологіями та інтерактивними вправами, які допомогли кожному дійти до суті теми, зрозуміти необхідність щоденної праці як над собою, так і в роботі з людьми.

         Наталя Федорівна чітко, на високоінтелектуальному рівні ознайомила профспілкових лідерів з типологією мотивації профспілкового членства, яка побудована задля захисту інтересів працівників освіти; звернула увагу на зовнішні та внутрішні причини, які впливають на мотивацію перебування в Профспілці. Вона також відзначила велику роль інформаційної роботи, тому що слабка поінформованість спілчан безпосередньо впливає на ставлення до організації, у якій вони перебувають, наголосила на тому, що профспілкова інформація повинна бути повною та своєчасною, незалежною та конкретною, активною та практичною.

   Одним із завдань семінару було разом вербально намалювали портрет лідера профспілкової організації. Всі дійшли висновку, що він повинен бути компетентним, уважним до людей, справедливим, активним і небайдужим. Лідер повинен прагнути до співпраці, бути авторитетним та великим стратегом.

         Наприкінці зустрічі учасники семінару отримали вичерпні відповіді на свої запитання, а голова районної профспілкової організації Юлія Фощан запросила присутніх залучати своїх спілчан до програми «Соціальний профспілковий квиток». Уже 85 членів профспілкових організацій району приєдналися до програми. Це надає членам Профспілки відчуття конкретної матеріально-економічної вигоди, адже підтримка спілчан – головна мета профспілкової діяльності.        

     Роботу семінару було реалізовано під загальним гаслом: «Будемо працювати в колективах, будуть бачити нас – буде ефект!»

 

 

Станкова Олена Дмитрівна, голова первинної

профспілкової організації Оріхівської

загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Болградської районної ради



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки