Актуальні питання обговорювали в режимі онлайн

 16.11.21


16 листопада комітет Одеської обласної організації Профспілки провів на платформі Zoom онлайн-нараду голів територіальних організацій Профспілки.

Нараду відкрила голова обласної організації Профспілки Любов Корнійчук, яка доповідала з першого питання – поточної ситуації, пов’язаної із масовим відстороненням освітян у зв’язку з відмовою вакцинуватися. Вона підкреслила, що позиція президії комітету Одеської обласної організації Профспілки – домагатися скасування постанови Кабміну, в якій перераховано категорії працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації.

На сьогодні в обласній організації Профспілки передбачена наступна стратегія: масово направляти звернення Президенту України з вимогою скасувати постанову Кабінету Міністрів і наказ Міністерства охорони здоров’я України та сприяти відстоюванню інтересів відсторонених працівників у суді.

В учасників виникло багато запитань щодо зазначеної проблеми, відповіді на які надавали голова обласної організації Профспілки Любов Корнійчук та юрисконсульт Роксолана Московчук.

Заступник голови Одеської обласної організації Профспілки Оксана Пушнова розповідала про організацію діяльності профспілкових організацій опорних закладів та їх філій. В мультимедійній презентації представила основні моменти, які мають бути враховані головами як первинок, так і територіальних організацій Профспілки. В контексті цього питання було згадано й про необхідність перейменування первинних профспілкових організацій відповідно до зміни назв закладів освіти.

 

Юрисконсульт Роксолана Московчук проінформувала учасників наради про хід підтвердження репрезентативності організаційних ланках Одеської обласної організації Профспілки, навела зразки документів, які мають надаватися для отримання свідоцтва від обласного відділення Національної служби посередництва і примирення, відповіла на запитання.

Завідувач відділу організаційно-масової роботи Людмила Березовська виступила з питання надання статистичної звітності та підготовки до Всекраїнського огляду-конкурсу стану умов та охорони праці. Вона дала поради щодо заповнення звітних форм та наголосила на оперативності відправлення такої документації.

 

Фахівець з інформаційно-аналітичної роботи Ганна Вінковська проінформувала про подальші завдання в напрямку інформаційної діяльності.

Нарада завершилася обговоренням організаційних питань.

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України



© 2014 Профспілка працівників освіти і науки